EUROLEAGUE

Χίγκινς: "Ιτούδης για ΝΒΑ"

Χίγκινς: "Ιτούδης για ΝΒΑ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κόρι Χίγκινς "έβγαλε το καπέλο" στον Δημήτρη Ιτούδη για τη δουλειά που έχει κάνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ τόνισε πως όλοι στη ρωσική ομάδα πιστεύουν στους εαυτούς τους, εν όψει του Final Four.

Στην πρώτη του χρονιά στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Κόρι Χίγκινς έχει τη "χρυσή ευκαιρία" να διεκδικήσει το τρόπαιο της Euroleague. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα είναι μεν πρωτάρης σε Final Four, αλλά αυτό δεν τον γεμίζει άγχος ή πίεση. Το κάθε άλλο. Όντας μέλος μιας ομάδας που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση μέχρι το Βερολίνο, που έχει στο ρόστερ της τον MVP και τον πρώτο σκόρερ της χρονιάς (Νάντο ντε Κολό), όπως επίσης τον καλύτερο αμυντικό (Κάιλ Χάινς), δεν έχει παρά να είναι... ήρεμος.

" Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως όλοι στα αποδυτήρια έχουν αυτοπεποίθηση. Έχουμε σπουδαίους παίκτες και καλή χημεία. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας και όλοι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή", δήλωσε μιλώντας στο Eurobasket για το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζεται απ όλους ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας όμως αποτύχει τα τελευταία οκτώ χρόνια να δικαιώσει τις προσδοκίες που η ίδια δημιουργεί.

Όσο για το πως αισθάνεται ο ίδιος στην ομάδα; " Νιώθω πολύ άνετα με τον ρόλο που έχω στην ομάδα. Η μετάβαση από τα δεδομένα της Τουρκίας (σ.σ.: έπαιζε στην Γκαζιάντεπ) σε αυτά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αρκετά εύκολη. Είναι κάτι που πάντα ήξερα πως μπορώ να καταφέρω. Τώρα που βρίσκομαι σε υψηλότερο επίπεδο, νιώθω ότι ο κόσμος με σέβεται περισσότερο", απάντησε και πρόσθεσε:

" Όπως έχω δηλώσει ξανά στο παρελθόν, δεν προσδοκώ κάτι για το μέλλον. Κοιτάζω το παρόν, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το γεγονός πως πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι κάτι υπέροχο και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι αυτό. Τώρα είμαι εδώ, έχω την ίδια λογική και κοιτάζω μπροστά".

Μέσα σε όλα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Δημήτρη Ιτούδη, τον προπονητή που τον πίστεψε, του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Euroleague και να έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Σε ερώτηση για το πως θα χαρακτήριζε τη συνεργασία τους, απάντησε πως " με βοήθησε πολύ προκειμένου να αναπτύξω το μπασκετικό μου IQ. Αν παίζεις υπό τις οδηγίες του, αυτό που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι να είσαι πνευματικά έτοιμος και συγκεντρωμένος. Ακόμη κι αν κάνεις προπόνηση με "πέντε εναντίον μηδέν", σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς πως μπορεί να σε αντιμετωπίσει η αντίπαλη άμυνα. Πάντα πίστευα πως έχω υψηλό μπασκετικό IQ, αλλά με έκανε να γίνω ακόμη πιο έξυπνος", ενώ κατέληξε λέγοντας:

" Προπονητικά η Ευρώπη διαφέρει πολύ από το ΝΒΑ. Εδώ μεγαλύτερη σημασία έχει ο σύλλογος και ο προπονητής, ενώ στο ΝΒΑ ξεχωρίζουν οι παίκτες, οι προπονητές δεν έχουν τόσο μεγάλη "δύναμη". Στο ΝΒΑ όλα έχουν να κάνουν με το πως οι προπονητές θα πείσουν τους παίκτες να παίξουν και γι αυτούς. Η προσωπικότητα του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη και το στυλ του ταιριάζουν με αυτά του ΝΒΑ".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ