EUROLEAGUE

Ο Χάινς κυνηγάει το three-peat

Ο Χάινς κυνηγάει το three-peat

Ο Κάιλ Χάινς θα εμφανιστεί (με την ΤΣΣΚΑ) στο Final Four του Μιλάνου και η Euroleague γράφει για τους λόγους που μπορεί να γράψει ιστορία, κατακτώντας το three-peat. Μόνο ένας τα έχει καταφέρει, έως τώρα.

Στο Λονδίνο, πανηγύρισε το back to back πρωτάθλημα στη Euroleague. Φέτος, στο Μιλάνο ο Κάιλ Χάινς (αντίστοιχα μπορεί να κάνει το ίδιο και ο Κώστας Παπανικολάου αν κατακτήσει τον τίτλο η Μπαρτσελόνα) έχει την ευκαιρία να προστεθεί στην ολιγομελή λίστα των παικτών που έχουν κατακτήσει το three-peat. Και όλα αυτά, ενώ μετρά την τέταρτη σεζόν του στη διοργάνωση.

Εάν βρεθεί με το κύπελλο στα χέρια, θα γίνει μόνο ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που πήρε τρεις τίτλους, με δυο διαφορετικές ομάδες. Δηλαδή, θα γίνει η παρέα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος από το 2005... ζει μια απέραντη μοναξιά (μετά το πρωτάθλημα του 2003 με την Μπαρτσελόνα και αυτά του 2004 και του 2005, με τη Μακάμπι).

Όπως αναφέρει η Euroleague, στην κατηγορία Signature Star " μολονότι είναι undersized center, ο Χάινς απέδειξε στους αντιπάλους και τους φιλάθλους πως ό,τι δεν έχει σε ύψος, το έχει και με το παραπάνω σε καρδιά. Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς ριμπάουντερ της Euroleague και φόβητρο για όποιον απειλή το καλάθι της ΤΣΣΚΑ. Σε όλη του την καριέρα, ήταν το ίδιο παραγωγικός ως starter και ως ο έκτος παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι -που είναι ο συνηθισμένος του ρόλος. Ο ύψους 2.03 Αμερικανός είναι δυνατός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός ψηλός, ο παίκτης που ονειρεύονται να 'χουν στην ομάδα τους όλοι οι προπονητές. Έχει τεράστια ενέργεια, νοοτροπία νικητή και μάχεται μέχρι τέλους. Δεν παραδίδεται ποτέ.

Από το ντεμπούτο του με την Μπάμπεργκ, το 2010, ουδείς άλλος έχει δώσει περισσότερες τάπες στη Euroleague, από τον Χάινς. Εκείνη την περίοδο, ήταν ο δεύτερος στα επιθετικά ριμπάουντ και 8ος στην αξιολόγηση. Παρουσία του, οι παίκτες που βρίσκονται γύρω του γίνονται καλύτεροι. Ήταν εκ των κορυφαίων μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού, οπότε έφυγε από το back to back πρωταθλητή, Ολυμπιακό για να πάει στην ΤΣΣΚΑ, ομάδα που νίκησαν και το 2012 και το 2013 οι "ερυθρόλευκοι", στο Final Four. Δεν έχει χάσει ποτέ ματς σε Final Four και... θέλει να διατηρήσει αυτήν την κατάσταση, για να μπει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ