EUROLEAGUE

Ντε Κολό - Τεόντοσιτς: Τι χάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω της απουσίας τους

Ντε Κολό - Τεόντοσιτς: Τι χάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω της απουσίας τους

Η απόφαση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ξεκουράσει μέχρι νεωτέρας τον Μίλος Τεόντοσιτς, γιγαντώνει το κενό στην περιφερειακή γραμμή των Πρωταθλητών Ευρώπης. Το EuroLeague Greece εξετάζει -με τη βοήθεια των αριθμών- τι σημαίνει η απουσία του σε συνδυασμό με αυτή του Νάντο Ντε Κολό (infographics)

Η είδηση της απώλειας του Μίλος Τεόντοσιτς για τον επόμενο μήνα ήρθε ξαφνικά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να χάνει τον κορυφαίο παίκτη της. Αναμφισβήτητα, από τη στιγμή που ο Νάντο Ντε Κολό τέθηκε -επίσης αιφνιδίως- στα "πιτς" μέχρι νεωτέρας (σ.σ.: η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει ενημερώσει για το ακριβές διάστημα απουσίας του), το Νο4 των Πρωταθλητών Ευρώπης έκανε αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του. Ηγήθηκε -και με το παραπάνω.

Δεν είναι μόνο ότι διατήρησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην κορυφή της κατάταξης, ή ότι μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών της EuroLeague που έχουν σημειώσει 30+ πόντους σε back to back παιχνίδια . Είναι -πολύ περισσότερο- το γεγονός πως δεν δόθηκε ποτέ η αίσθηση ότι ο Νάντο Ντε Κολό όντως λείπει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σα να μην υπήρχε το κενό, σα να μην δημιουργούνταν αγωνιστικά προβλήματα από την απουσία του. Τόσο επιβλητικές ήταν οι εμφανίσεις του Μίλος Τεόντοσιτς στην EuroLeague, που μας έκαναν να... ξεχνάμε πως ο περσινός MVP της διοργάνωσης βρισκόταν στα "πιτς" .

Πλέον όμως, ο Δημήτρης Ιτούδης και το επιτελείο του καλούνται να καμουφλάρουν σε μεγάλο βαθμό το μεγάλο κενό που υπάρχει στην περιφέρεια. Γιατί το να έχεις τον έναν ενεργό, κάπως λειτουργεί, όταν αμφότεροι όμως βρίσκονται εκτός δράσης, υπάρχει πρόβλημα. Πόσο μεγάλο; Θα το μάθουμε στα παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης από την αποψινή (8/12, 21:00) με την Αρμάνι Μιλάνο στο Mediolanum Forum.

Για αρχή, θα σας πούμε ότι ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναζητά ήδη τρόπους για το πως θα επιτευχθεί το 42.6% των πόντων της ομάδας του στην Ιταλία. Αυτό είναι το ποσοστό της προσφοράς των δύο ηγετών της στο επιθετικό παιχνίδι. Με 39.7 πόντους ανά αγώνα που σημειώνουν αμφότεροι προκύπτει το -τρομακτικό για τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ- ποσοστό, που πρέπει να καλυφθεί. Θυμίζουμε ότι η "ρωσική αρκούδα" διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, με 93.3 πόντους ανά αγώνα.

Υπάρχουν τρεις ακόμη στατιστικές κατηγορίες με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι αυτές στις οποίες εμπλέκονται περισσότερο από τις υπόλοιπες. Δίποντα, τρίποντα και ασίστ. Για να το πάρουμε από το τέλος, οι Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό μοιράζουν 12.3 ασίστ κατά μέσο όρο, από τις 20.8 που έχει ως σύνολο η ομάδα τους. Ποσοστό επί του συνολικού; Μόλις... 59.1% στη γενικότερη δημιουργία της ομάδας τους.

Πάμε στα υπόλοιπα: δίποντα και τρίποντα.

Στα σουτ δύο πόντων, παίρνουν το 30.3% των συνολικών προσπαθειών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στα σουτ τριών πόντων το αντίστοιχο ποσοστό σκαρφαλώνει στο 46%. Κάτι λιγότερο από τα μισά σουτ της ομάδας από την περιφέρεια, δηλαδή. Με ποσοστό ευστοχίας που φτάνει το 41% για τους δύο είναι πασιφανές πόσο σημαντικοί είναι για τη συνέπεια των Πρωταθλητών Ευρώπης στο περιφερειακό σουτ.

Αναλυτικά με τη βοήθεια των infographics

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ