EUROLEAGUE

Κιριλένκο for president!

Κιριλένκο for president!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν διατεθειμένη να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Αντρέι Κιριλένκο ωστόσο ο ΑΚ-47 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ενώ είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει την προεδρεία της ρώσικης ομοσπονδίας!

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ , Αντρέι Βατούτιν, ενημέρωσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα πως η "ομάδα του στρατού" έχει έτοιμο το συμβόλαιο του Αντρέι Κιριλένκο , σε περίπτωση που ο Ρώσος φόργουορντ αποφασίσει να αγωνιστεί για έναν ακόμα χρόνο, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο Αντρέι Κιριλένκο πίσω από τον "ΑΚ47"

Το sport-express.ru απευθύνθηκε στον Κιριλένκο με σκοπό να μάθει τις προθέσεις του Ρώσου σούπερ σταρ. Τι είχε να πει; "Είχα μια μεγάλη και πετυχημένη καριέρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό, λοιπόν, είναι το τέλος της καριέρας μου, ως παίκτης. Είναι αρκετό. Έπαιξα για μεγάλο χρονικό διάστημα και με αρκετή επιτυχία όμως ίσως ήλθε η ώρα να αναλάβω ένα διαφορετικό πόστο".

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως : "Η ομοσπονδία μπάσκετ της Ρωσίας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, με αρνητικό back ground. Θα προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πράγματα. Ασχολούμαι με το μπάσκετ πολλά χρόνια, έχω μάθει πολλά, έχω δει ακόμα περισσότερα. Μπορώ να πω ότι έχω πολλές επαφές και επικοινωνία με ανθρώπους του αθλήματος που γνωρίζουν να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις. Νομίζω ότι όλες αυτές οι γνώσεις μπορούν να βοηθήσουν για το καλό του αθλήματος".

Σε 797 αγώνες κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ (546 συμμετοχές στη βασική πεντάδα) ο Ρώσος είχε 11.8 πόντους (51% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα, 75.4% στις βολές), 5.5 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.8 μπλοκ ανά 30 λεπτά συμμετοχής. Φόρεσε τις φανέλες των Jazz (για 10 σεζόν), των Timberwolves (για 64 αγώνες) και των Nets την τελευταία διετία, πριν κλείσει την καριέρα του στη Μόσχα.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ