EUROLEAGUE

Βασιλειάδης: "Ήταν η καλύτερη επιλογή ο Αλβέρτης"

Βασιλειάδης: "Ήταν η καλύτερη επιλογή ο Αλβέρτης"

Η άμυνα του Αγγέλου, η κλήση της Εθνικής, οι ελπίδες των "αιωνίων" και φυσικά το Εφές-ΠΑΟ και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο Κώστας Βασιλειάδης στο Euroleague Greece!

Ο Κώστας Βασιλειάδης μιλάει στο Euroleague Greece για τις ελπίδες της Εφές και των "αιωνίων", τις αλλαγές που επέφερε ο Αγγέλου στην ομάδα του και την Εθνική που πήρε το εισιτήριο για να δώσει το "παρούσα" στα γήπεδα της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να είναι αδιάφορο το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (14/3, 20.00-ΝV-2) και τονίζει ότι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τους "πράσινους" τη δεδομένη χρονική στιγμή.

"Ο Παναθηναϊκός θα έχει προπονητή πολλά χρόνια"

Αντιμετωπίζετε αυτή την εβδομάδα, τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που εσείς θέλετε να πιστοποιήσετε την ανοδική σας πορεία και οι αντίπαλοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για πρόκριση... Τι περιμένεις από αυτή τη μάχη;

"Έχουν απομείνει πλέον λίγες πιθανότητες για εμάς προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση στο ΤΟP-16. Yπό άλλες συνθήκες τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανεξαρτήτως αν θα έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε. Είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος και είχαμε πολλά παιχνίδια κόντρα σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και να τον νικήσουμε. Είναι στα μέτρα μας".

Πως βλέπεις την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη;

"Αυτή τη στιγμή ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι άρεσε πολύ στον κόσμο αυτή η κίνηση και θα μείνουν ενωμένοι μέχρι τέλους. Αν πετύχει φέτος αυτό θα σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει προπονητή για πολλά χρόνια".

Τι πρέπει να κάνει η Εφές για να έχει ελπίδες σ' αυτό το ματς;

"Πρέπει να καταφέρουμε να πάμε το παιχνίδι σε γρήγορο τέμπο. Ο Παναθηναϊκός αρέσκεται σε set παιχνίδι κι εμείς θα πρέπει αρχικά να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, προκειμένου να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να ανεβάσουμε το σκορ. Το κάναμε αυτό και σε άλλα παιχνίδια, όπως με τη Μάλαγα και την Μπαρτσελόνα, αλλά στο τέλος κάναμε 2-3 λάθη, χάσαμε ένα σουτ και απωλέσαμε την ευκαιρία να πάρουμε δύο πολύ σημαντικές νίκες".

"Οι αιώνιοι μπορούν να προκριθούν"

Μια που αναφέρεσαι στα δύο αυτά παιχνίδια, θεωρείς ότι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά για την ομάδα σου τώρα;

"Εννοείται... Τώρα θα ήμασταν στο 4-5 και θα ισοβαθμούσαμε με 2-3 ομάδες, έχοντας περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες και με καλύτερη ψυχολογία στα παιχνίδια μας. Έχουμε και περισσότερα παιχνίδια στην έδρα μας στο β' γύρο, οπότε θα είχαμε σαφέστατα περισσότερες πιθανότητες. Χάσαμε όπως παιχνίδια στο τελευταίο σουτ, ή σε 2 ριμπάουντ και αυτό δεν αλλάζει".

Θεωρείς ότι οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να προκριθούν;

"Φυσικά και μπορούν. Έχουν την εμπειρία να το κάνουν, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλουν και χρειάζονται. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις και σίγουρα μπορεί να το κάνει... Και ο Παναθηναϊκός το ίδιο γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα. Τώρα αν περάσουν στους 8, από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για το Final-4 καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από τα σταυρώματα καθώς και από το ποιος θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας".

Τι άλλαξε στην Εφές ο ερχομός του Βαγγέλη Αγγέλου στην ομάδα;

"Πλέον, η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη και με την έλευση του Βαγγέλη Αγγέλου καταφέραμε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα. Από τους 74-75 πόντους κατεβήκαμε πλέον στους 71. Παίζουμε καλύτερη άμυνα, έχουμε βελτιωθεί και στην επίθεση ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή, παρουσιαζόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και διεκδικούμε τις νίκες μέχρι το τέλος. Αρχίζει να γίνεται καλύτερη η ομάδα και να αποκτά στοιχεία TOP επιπέδου στην Ευρωλίγκα".

Ποιοι είναι οι στόχοι της Εφές;

"Χάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, το τρόπαιο που ήταν ο βασικός μας στόχος. Πλέον στο πρωτάθλημα έχουμε ανέβει 3οι και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα απομένουν 9 παιχνίδια και εφόσον καταφέρουμε να τα πάρουμε όλα μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και στη 2η θέση και στη συνέχεια στα πλέι οφ να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι".

"Θέλω ένα δυνατό φίνις για την Εφές"

Κώστα, δείχνεις κι εσύ καλύτερα πλέον, έχεις ανεβάσει τους μέσους όρους σου. Πως νιώθεις μετά από τον τραυματισμό σου που σε κράτησε έξω;

"Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν και αυτός ο τραυματισμός με κράτησε ένα μήνα έξω. Μέχρι να βρω ρυθμό και να δω τι θέλει ο νέος κόουτς από μένα, πέρασε καιρός. Τώρα νιώθω καλά και στόχος μου είναι σε κάθε παιχνίδι να βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα μου. Νομίζω ότι έχω βρει ρυθμό και θέλω ένα δυνατό φίνις για την Εφές, στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν".

Ο κόσμος σας στηρίζει;

"Δεν έχουμε και ποδοσφαιρικό τμήμα για να έχουμε περισσότερο κόσμο. Σίγουρα όμως 5-6 χιλιάδες βρίσκονται σε κάθε ματς και μας στηρίζουν πολύ. Με τον Παναθηναϊκό περιμένουμε και περισσότερους γιατί είναι σημαντικό το παιχνίδι και μεγάλο το όνομα του αντιπάλου".

Το καλοκαίρι θα είσαι παρών εφόσον σου ζητηθεί στην Εθνική;

"Πάντα είμαι και το θέλω πολύ. Τώρα αν θα κληθώ είναι άλλο θέμα, εξαρτάται κι από το ποιος θα είναι προπονητής αλλά και το πόσους καλούς ανερχόμενους παίκτες θα επιλέξει. Έχουμε πολύ καλές φουρνιές που έρχονται πίσω από εμάς και αυτό σημαίνει ότι έχουμε μέλλον ως Εθνική ομάδα. Αν πάντως, κληθώ θα είμαι εκεί όπως πάντα".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ