EUROLEAGUE

"Τιμή και πρόκληση να παίξω κόντρα στον Σπανούλη"

"Τιμή και πρόκληση να παίξω κόντρα στον Σπανούλη"

Ο Νέμανια Νέντοβιτς ήρθε από το ΝΒΑ για να ενισχύσει την Βαλένθια και λίγο πριν το ντεμπούτο του κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε στο Euroleague Greece

Η Βαλένθια θα αγωνιστεί αύριο (19/11) στο ΣΕΦ με στόχο τη νίκη που θα τις δώσει και πάλι ελπίδες πρόκρισης. Σε αυτό το δύσκολο έργο ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα έχει ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του, καθώς ο Νέμανια Νέντοβιτς θα κάνει το ντεμπούτο του ως παίκτης των Ισπανών. Ο 23χρονος Σέρβος γκαρντ, ο οποίος έρχεται από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του ΝΒΑ λίγες ώρες πριν το μεγάλο ματς με τους "ερυθρόλευκους" μίλησε στο Euroleague Greece και υποκλίθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ υποστήριξε ότι αν μπορούσε θα επέλεγε ξανά να ντεμπουτάρει απέναντι σε μία " εξαιρετική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός".

Έπειτα από ένα χρόνο επιστρέφεις στην Ευρώπη. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

" Ο βασικός λόγος που επέστρεψα είναι για να έχω χρόνο συμμετοχής. Είμαι 23 ετών και νομίζω ότι αυτό που χρειάζομαι είναι να παίζω, οπότε ήρθα στην Ευρώπη για να βρω εκ νέου ρυθμό και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, την Euroleague. Η Βαλένθια ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου κι αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ".

Γιατί επέλεξες την Βαλένθια κι όχι κάποιον άλλο σύλλογο;

" Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλές επιλογές, όμως η Βαλένθια ήταν η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για εμένα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα κι η συμφωνία δεν άργησε να έρθει. Η ομάδα παίζει στο Ισπανικό πρωτάθλημα και στην Euroleague προσπαθεί να προκριθεί στο ΤΟΡ 16, οπότε στην παρούσα φάση θεώρησα ότι είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα".

"Τιμή και πρόκληση να παίξω κόντρα στον Σπανούλη"

Θεωρείς ότι η Βαλένθια μπορεί να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στον ΝΒΑ;

" Φυσικά και το πιστεύω, όμως όλα εξαρτώνται από εμένα. Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει όσο μπορώ να βοηθήσω εγώ τον εαυτό μου. Είμαι 23 ετών κι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να πάρω χρόνο συμμετοχής. Φυσικά δεν παραιτούμαι από το ΝΒΑ που παραμένει ένα όνειρο μου και πραγματικά ελπίζω να επιστρέψω".

Στην επιστροφή σου στην Euroleague νιώθεις έτοιμος να πάρεις έναν πιο σημαντικό ρόλο;

" Νιώθω ότι κέρδισα πολλά μέσα σε αυτό το χρόνο που βρέθηκα στο ΝΒΑ. Παρότι δεν έπαιζα αρκετά πήρα αρκετές παραστάσεις. Πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να μπω στο παιχνίδι και να δείξω σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Είμαι έτοιμος να αναλάβω έναν πιο σημαντικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχα στην Λιέτουβος Ρίτας και γι αυτό βρίσκομαι εδώ".

"Ήθελα να κάνω ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό"

"Τιμή και πρόκληση να παίξω κόντρα στον Σπανούλη"

Η πρώτη σου εμφάνιση με τη φανέλα της Βαλένθια θα είναι κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη. Πώς νιώθεις γι αυτό;

" Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Σπανούλης. Είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Είναι μεγάλη μου τιμή να παίξω απέναντι σε έναν τέτοιο αθλητή. Είναι πρόκληση για εμένα και περιμένω να έρθει η αυριανή (20/11) ημέρα για να τον αντιμετωπίσω.

Όπως είπα και στην παρουσίαση μου στην Βαλένθια, αν μπορούσα να επιλέξω απέναντι σε ποιον θα κάνω το ντεμπούτο μου θα ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό γιατί διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα, ένα "καυτό" γήπεδο κι έχει πολύ καλούς παίκτες".

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις λίγες αήττητες ομάδες στην φετινή Euroleague. Που θα πρέπει να χτυπήσετε εσύ κι οι συμπαίκτες σου για να πάρετε τη νίκη;

" Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Βρίσκομαι στην ομάδα εδώ και 3 ημέρες οπότε αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα πρέπει να παίξουμε σκληρά. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος, όμως στην Euroleague όλοι μπορούν να κερδίσουν κι εμείς θα βγούμε στο παρκέ για να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ