EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Αυτή η ομάδα έχει περηφάνια"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίιλησε στο EuroLeague Greece για το break του Ολυμπιακού στην Πόλη. Τόνισε πως αυτή η ομάδα έχει περηφάνια και πως στόχος είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης του τέταρτου προημιτελικού αγώνα κόντρα στην Εφές, με τους Πειραιώτες να κάνουν το break, νικώντας με σκορ 62-74, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο EuroLeague Greece για το 2-2 που έκαναν στην σειρά οι "ερυθρόλευκοι", τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτή η ομάδα έχει περηφάνια.

-Γιώργο, κάνατε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η συνέχεια σας ήταν εξαιρετική. Τι άλλαξε σε σύγκριση με το πρώτο ματς και φτάσατε στην νίκη;

"Αναλύσαμε αρκετές ώρες στο video το πρώτο ματς. Φάση-φάση. Είδαμε τα λάθη μας, τους τομείς που υστερήσαμε, κουβεντιάσαμε αρκετή ώρα μεταξύ μας, τόσο οι παίκτες μεταξύ μας, όσο και με τους προπονητές μας και φτιάξαμε το πλάνο μας. Θέλαμε να αντιδράσουμε και να δείξουμε την δυναμική μας. Πεισμώσαμε και δείξαμε την δυναμική μας, αλλά και την ποιότητα μας.

Στο παιχνίδι, δεν ήμασταν καλοί στο ξεκίνημα, δεν βγάλαμε την επιθυμητή σκληράδα, δεν μπαίναμε δυνατά στις φάσεις όπως θέλαμε και προηγήθηκαν με +14. Άλλες ομάδες ίσως και να κατέρρεαν σε εκείνο το σημείο, αλλά όχι εμείς. Βρήκαμε την δύναμη και αντιδράσαμε. Ήμασταν αποφασισμένοι, θέλαμε να απαντήσουμε, θέλαμε να παραμείνουμε ζωντανοί και ήμασταν έτοιμοι, πνευματικά και αγωνιστικά, για να κάνουμε το break.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε περισσότερο δυνατά στο παιχνίδι, περιορίσαμε τα λάθη μας, βγάλαμε σκληράδα, είχαμε τσαμπουκά, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Δεν είχαμε δισταγμό, είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, βάλαμε αρκετά μεγάλα σουτ, βελτιωθήκαμε στην άμυνα, κάναμε ορισμένες αλλαγές που τους μπέρδεψαν και από την στιγμή που χτίσαμε μία μικρή διαφορά στο τέλος, την κρατήσαμε με ασφάλεια και φτάσαμε στην νίκη. Όταν προηγηθήκαμε στο τέλος, τους γεμίσαμε με πίεση και άγχος και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν".

-Βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά καταφέρατε να αντιδράσετε, για μία ακόμη φορά. Τι συμβολίζει αυτή η νίκη για εσάς; Την περίφημη αυταπάρνηση σας; Την νοοτροπία νικητή που έχετε; Το κίνητρο να φτάσετ σε ένα ακόμη Final Four;

"Aποδείξαμε καταρχάς πως είμαστε μία πολύ μεγάλη και σπουδαία ομάδα. Ξέρεις, αυτή η συγκεκριμένη ομάδα του Ολυμπιακού έχει μία τεράστια περηφάνια. Την αγαπάμε και την πονάμε αυτήν την ομάδα, την νοιαζόμαστε, έχουμε ζήσει πολλά πράγματα όλα τα παιδιά μαζί τα τελευταία χρόνια, έχουμε γράψει ιστορία και θέλουμε πάντα να την βλέπουμε στην ελίτ της Ευρώπης.

Όντως, βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, ήταν ένα ματς δίχως αύριο για εμάς, δεν είχαμε άλλα περιθώρια, αλλά όπως ξέρεις, όλα αυτά τα χρόνια, αυτή η ομάδα ξέρει να αντιδρά σε καταστάσεις πίεσης, δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα και στα δύσκολα. Έχουμε νοοτροπία νικητή και το δείξαμε για ακόμη μία φορά. Σαφώς και όλοι μας έχουμε κίνητρο να προκριθούμε στο Final Four. Είναι η ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη. Έχουμε την "δίψα" να επιστρέψουμε στα Final Four, καθώς ο περσινός αποκλεισμός μας ενόχλησε και μας πείσμωσε".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Ήταν κομβικό σημείο το γεγονός πως σημειώσατε πέντε σερί τρίποντα στην τρίτη περίοδο; Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είχε σχολιάσει πως η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί αποτελεσματική από την περιφέρεια, γιατί η Εφές κλείνεται μέσα στην ρακέτα και δίνει χώρο στην περιφέρεια...

"Η αλήθεια είναι πως για να κερδίσεις μεγάλα ματς, θα πρέπει να βάλεις μεγάλα σουτ. Δεν είμαστε ομάδα που στηριζόμαστε και ποντάρουμε στα τρίποντα, αλλά το περιφερειακό σουτ είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο σύγχρονο μπάσκετ. Όπως είπα, βάλαμε μεγάλα σουτ, γιατί έχουμε μεγάλους και σπουδαίους παίκτες με προσωπικότητα.

Νιώθαμε καλά όλα τα παιδιά, δεν είχαμε δισταγμό και όποτε μας δόθηκε η ευκαιρία πήραμε πάνω μας τα σουτ. Σίγουρα, η ευστοχία μας στα τρίποντα μας έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση και παράλληλα... έκοψε τα πόδια των αντιπάλων. Έχουμε μέταλλο σαν ομάδα, αλλά και παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε κρίσιμα και καθοριστικά σημεία. Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Πιστεύουμε σε εμάς και στο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε ενωμένοι. Βγάλαμε πάθος και ο κάθε παίκτης, και το χαίρομαι αυτό, έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε, έδωσε και την ψυχή του, είτε με ένα σουτ, είτε με μία καλή άμυνα, είτε με ένα ριμπάουντ. Ο κάθε παίκτης προσέφερε. Νικήσαμε σαν ομάδα, σαν σύνολο. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός, να δίνεις κάθε φορά το κάτι παραπάνω".

-Όποιος είδε από κοντά το παιχνίδι, ήταν ξεκάθαρο πως παρουσιαστήκατε ενωμένοι και συσπειρωμένοι, όπως σχολίασες. Σαν μία γροθιά. Τι είπατε μεταξύ σας και βγάλατε αυτό το πάθος;

"Eίπαμε πως είναι κρίμα να χαθεί ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς. Σε όλη την σεζόν κάναμε μία εξαιρετική πορεία και πήραμε το πλεονέκτημα έδρας πανάξια. Στα τελευταία δύο παιχνίδια αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Όμως, δεν χάσαμε την πίστη μας. Υπήρχε άγχος και πίεση, αλλά θέλαμε το όποιο άγχος να το κάνουμε αντίδραση, να γίνει δημιουργικό. Είπαμε πως αυτή η ομάδα έχει γράψει την δική της ιστορίας και πως πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης. Είπαμε πως πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε, πως ο κάθε παίκτης επιβάλλεται να δώσει το κάτι παραπάνω.

Είπαμε πως πρέπει να παρουσιαστούμε μέσα στο παρκέ με μεγαλύτερο τσαμπουκά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, έχοντας το... μαχαίρι στα δόντια. Είπαμε πως πρέπει να παίξουμε περισσότερο σκληρά σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να βγάλουμε πάθος στο παιχνίδι μας. Θέλαμε να τρέξουμε περισσότερο στον αιφνιδιασμό όπως και κάναμε, έχοντας σωστές γραμμές στο ανοιχτό γήπεδο, περιορίσαμε τα λάθη μας, βάλαμε μεγάλα σουτ και έπαιξαν ρόλο τα τρίποντα που βάλαμε, ήμασταν έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά και παρουσιαστήκαμε συσπειρωμένοι. Αρκετές φορές, οι δυσκολίες σε ενώνουν περισσότερο, σε φέρνουν πιο κοντά σαν ομάδα και αυτό συνέβη τώρα και με εμάς"

-Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final Four; Tι θα πρέπει να κάνετε για νικήσετε στο πέμπτο ματς στο ΣΕΦ;

"Καταρχάς, θα πρέπει να χαρούμε μόνο για λίγες ώρες ακόμη αυτό το 2-2 και την νίκη μας επί της Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να εμπεδώσουμε πως η σειρά δεν τέλειωσε, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχουμε προκριθεί ακόμη στο Final Four. Δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία πανηγυρικού κλίματος, γιατί αυτό είναι μία παγίδα. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε προσγειωμένοι. Έγινε απλά το 2-2 και τίποτα περισσότερο. Πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να δουλέψουμε καλά στην προετοιμασία μας ενόψει του πέμπτου ματς της σειράς.

Δεν έχουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από την τελευταία μας νίκη, να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Ξέρω πως ο κόσμος μας χάρηκε αρκετά με αυτό το 2-2, είναι μία νίκη που του την αφιερώνουμε, αλλά τον θέλουμε κοντά μας στον "τελικό" που έρχεται και να μας δώσει ώθηση. Θέλουμε το ΣΕΦ να είναι γεμάτο.

Η Εφές είναι μία καλή ομάδα, το έχει αποδείξει και θα θελήσει να αντιδράσει. Το πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την Εφές, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε για μία ακόμη φορά. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλο κίνητρο για να προκριθούμε στο Final Four, από τον πιο έμπειρο μέχρι τον νεότερο. Όλοι μας θέλουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε στα Final Four".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ