EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

Πρίντεζης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο EuroLeague Greece και τόνισε πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, καθώς δεν ήταν αυτός που μπορούσε να είναι στον τελικό. "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό", σχολίασε.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στον τελικό του Final Four απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Έχασε μάχες, δεν ευστόχησε στα σουτ που συνηθίζει να βάζει (2/7δ), δεν βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους και 1 ριμπάουντ, σε 26 λεπτά συμμετοχής. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, στα αποδυτήρια των "ερυθρολεύκων", το κορυφαίο "4άρι" της EuroLeague, το οποίο και βραβεύτηκε για το γεγονός αυτό, ήταν εμφανώς απογοητευμένος και στεναχωρημένος.

Μιλώντας μας στο EuroLeague Greece, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν δίστασε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, καθώς παραδέχτηκε πως δεν ήταν αυτός που ήθελε και μπορούσε να είναι. Παράλληλα, τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν γίνεται να κυνηγούν συνέχεια στο σκορ τον αντίπαλο, κάτι που συνέβη και στα δύο παιχνίδια του Final Four, ενώ δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το μεγάλο λιμάνι, επισημαίνοντας πως θέλει να συνεχίσει, αλλά και να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

-Γιώργο, είναι εμφανής η απογοήτευση που υπάρχει σε όλους σας για τον χαμό του τροπαίου. Σας ενόχλησε περισσότερο πως δεν ήσασταν ανταγωνιστικοί στο τέλος;

"Κοίτα, όταν χάνεις ένα τρόπαιο, είτε χάνεις με ένα πόντο, είτε χάνεις με μεγάλη διαφορά, δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά. Η ουσία πως έχασες έναν τίτλο και η απογοήτευση και η στεναχώρια είναι η ίδια. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν παρουσιαστήκαμε όσο ανταγωνιστικοί θα θέλαμε και μπορούσαμε. Ο αντίπαλος όμως έπαιξε καλύτερα από εμάς, έβαλε πολλά τρίποντα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση, έβγαλε πολλές καλές άμυνες, μας διάβασε σωστά, έλεγξε τα ριμπάουντ, πήρε αρκετές μάχες και άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα.

Είμαστε όλοι χάλια! Είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την ήττα και να προχωρήσουμε. Όλη την χρονιά παλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ, σημειώσαμε μεγάλες νίκες, πήραμε πολλά "διπλά", σημειώσαμε νίκες με ανατροπές, δείξαμε χαρακτήρα σε αρκετά ματς και όταν φτάνεις κοντά στην πηγή και δεν... πίνεις νερό, η απογοήτευση μεγαλώνει.

Είναι πικρό το να χάνεις αυτό το τρόπαιο στον τελικό, όταν έχεις κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια σε ολόκληρη την σεζόν, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι το μπάσκετ. Προχωράμε! Ψηλά το κεφάλι και την επόμενη σεζόν να δούμε τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι για να διεκδικήσουμε και πάλι το τρόπαιο".

Πρίντεζης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

-Η ήττα στον τελικό, πάντως, δεν μειώνει την εξαιρετική προσπάθεια που κάνατε σε ολόκληρη την σεζόν στην Ευρώπη. Θεωρείς πως η σεζόν στην EuroLeague ήταν επιτυχημένη;

"Πέρσι αποκλειστήκαμε στο TOP-16 και φέτος, στην πιο ανταγωνιστική και δύσκολη EuroLeague όλων των εποχών, επιστρέψαμε στα Final Four, νικήσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης που ήταν η ΤΣΣΚΑ και φτάσαμε στον τελικό. Η σεζόν ήταν σαφώς καλύτερη από πέρσι, αλλά μπορείς να την χαρακτηρίσεις εν μέρει πετυχημένη, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και στόχος της είναι πάντα οι τίτλοι. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε στον τελικό γιατί θέλαμε τον τίτλο και τον χάσαμε. Θέλαμε το τρόπαιο για να είμαστε χαρούμενοι, αλλά σίγουρα κάναμε μία εξαιρετική προσπάθεια φέτος. Είχαμε διάρκεια, συνέπεια και δείξαμε χαρακτήρα σε πολλά παιχνίδια.

Να δούμε όμως τι ισχύει και συμβαίνει στην EuroLeague. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει χτίσει μία υπερομάδα εδώ και οκτώ χρόνια περίπου. Κάθε χρόνο παρουσιάζει μία ομάδα με ισχυρό ρόστερ, με ποιότητα, με καλούς προπονητές, με παίκτες σούπερ-σταρ και σε αυτό το διάστημα μετρά μόλις μία κατάκτηση EuroLeague και εμείς έχουμε δύο. Η Φενέρμπαχτσε ρίχνει τα εκατομμύρια του κόσμου τα τελευταία χρόνια, πέρσι έπαιξε για πρώτη φορά τελικό χάνοντας το τρόπαιο στο σουτ και φέτος ήταν η σειρά της και πήρε τον τίτλο μέσα στο σπίτι της. Δεν είναι εύκολο να κατακτάς κάθε χρόνο ή χρόνο παρά χρόνο τον τίτλο".

-Νιώθετε και κάπως άτυχοι γιατί δώσατε και πάλι τελικό σε επίπεδο EuroLeague στην έδρα του αντιπάλου σας; Κάτι που συνέβη και το 2015 στην Μαδρίτη...

Σίγουρα, η Φενέρμπαχτσε είχε ένα μεγάλο αβαντάζ με τον κόσμο, γιατί έπαιζε μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους της, στην χώρα της, στην πόλη της, αλλά έτσι είναι η διοργάνωση. Ξέραμε από την αρχή πως το Final Four θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Δεν θέλω να ψάχνω για δικαιολογίες. Η μοίρα, η τύχη, μας έφερε να παίξουμε δύο τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια, απέναντι στους γηπεδούχους.

Κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας και ξέρουμε πως δεν παίξαμε καλά, δεν ήμασταν ο γνωστός ο Ολυμπιακός στον τελικό, δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν γίνεται συνέχεια και εμείς να ξεκινάμε χάλια, να κυνηγάμε τον αντίπαλο στο σκορ και να κάνουμε κάθε φορά μεγάλες ανατροπές. Τι είμαστε εμείς; Οι... έξυπνοι και οι άλλοι οι χαζοί; Και ο αντίπαλος προετοιμάζεται και ξέρει τι θα αντιμετωπίσει. Δυστυχώς, δεν ελέγξαμε τον ρυθμό όπως θα θέλαμε. Η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη, ανώτερη από εμάς στον τελικό και νίκησε δίκαια.

Κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου. Δεν ήμουν καλός, δεν έπαιξα το μπάσκετ που μπορούσα να παίξω βάσει των δυνατοτήτων μου. Δεν μου βγήκε το παιχνίδι, δεν ήμουν αυτός που ήθελα και μπορώ να είμαι. Μου αρέσει να βγαίνω μπροστά και θέλω να αναλάβω την ευθύνη και να ζητήσω ένα συγνώμη. Δεν έπαιξα καλά στον τελικό, το ξέρω και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Όλα τα παιδιά είμαστε στεναχωρημένοι. Όχι μόνο οι νέοι παίκτες που δεν έχουν ζήσει την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά ακόμη και εμείς οι παλιοί. Μπορεί να έχουμε κατακτήσει τρόπαια, να έχουμε γευτεί την γλύκα της κατάκτησης της EuroLeague, αλλά πίστεψε με είμαστε αρκετά απογοητευμένοι. Δεν ξέρω αν θα μας δοθεί στο μέλλον άλλη ευκαιρία αλλά μακάρι να μας δοθεί".

Πρίντεζης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

Πλέον, ο Ολυμπιακός ανανεώνει το ραντεβού του για το Final Four στο Βελιγράδι το 2018;

"Σίγουρα, το Final Four πρέπει πάντα να αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα, η οποία έχει χτίσει την δική της ιστορία στην Euroleague. Έχουμε μετρήσει τέσσερις τελικούς τα τελευταία έξι χρόνια στην διοργάνωση και αυτό δείχνει την δυναμική μας, την ποιότητα μας, την διάρκεια, αλλά και την συνέπεια που έχουμε στην διοργάνωση. Καλά να είμαστε, να έχουμε την υγειά μας και όπως είπα να βρούμε τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και για να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Για φέτος έχουμε πάντως την συνείδηση μας καθαρή, γιατί πραγματικά όλα τα παιδιά τα δώσαμε όλα. Στην πιο δύσκολη και ανταγωνιστική EuroLeague όλων των εποχών, πήραμε από νωρίς το πλεονέκτημα έδρας, δείξαμε χαρακτήρα στα playoffs και νικήσαμε στον ημιτελικό την κάτοχο του τίτλου. Στον τελικό δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε, αλλά κάναμε μία εξαιρετική σεζόν. Μην ξεχνάς πως αντιμετωπίσαμε και δύο σημαντικούς τραυματισμούς. Χάσαμε τον Χάκετ για το υπόλοιπο της σεζόν, δεν είχαμε τον Λοτζέσκι μας από τα playoffs και μετά, ενώ και κατά την διάρκεια της σεζόν είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς. Παρά τα όποια προβλήματα όμως, φτάσαμε μέχρι και τον τελικό".

-Πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να κατακτήσει για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

"Πλέον αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν γίνεται να τελειώσει η σεζόν για εμάς δίχως τίτλο. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας, έχοντας διάρκεια στην κορυφή. Θέλουμε να κάνουμε το "τρία στα τρία" στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη δεν γίνεται να κατακτάς τον τίτλο κάθε χρόνο, αλλά είναι σημαντικό να έχεις παρουσίες στα Final Four. Και ευτυχώς εμείς έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια την διάρκεια και την συνέπεια μας. Πρέπει όμως να δείξουμε διάρκεια και συνέπεια και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού, έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα και να είναι περήφανος και ο κόσμος μας".

-Το συμβόλαιο σου τελειώνει φέτος το καλοκαίρι, αλλά στις απαντήσεις σου μιλάς για το μέλλον με εσένα στον Ολυμπιακό. Είναι η προτεραιότητα σου ο Ολυμπιακός;

"Όπως έχω πει, δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου και την καριέρα μου μακριά από τον Ολυμπιακό. Προφανώς και θέλω να μείνω στην ομάδα και μακάρι να πάνε όλα καλά και να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Όλοι ξέρουν το "δέσιμο" και την αγάπη που έχω με αυτή την ομάδα και τον σύλλογο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο πως μπορεί να φύγω. Προέχει όμως το πρωτάθλημα, όταν έρθει η ώρα θα δούμε για το μέλλον μου".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ