EUROLEAGUE

Κρέσπι: "Αγαπώ το ρόστερ του Ολυμπιακού!"

Κρέσπι: "Αγαπώ το ρόστερ του Ολυμπιακού!"

Ο Μάρκο Κρέσπι εξηγεί στο Euroleague Greece ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει όλα όσα θα ήθελε να έχει ένας προπονητής, αναλύει τους κινδύνους της Αρμάνι και επιλέγει δυο "ερυθρόλευκους" για την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (06/03, 21:45) στο Mediolanum Forum κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, εκεί όπου γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στην περσινή διοργάνωση (σ.σ. 81-51).

ΜΙΛΑΝΟ, αποστολή: Γιάννης Σταυρουλάκης

Οι Πειραιώτες διεκδικούν την όγδοοη νίκη τους σε εννέα αγώνες στο TOP-16, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον ΣΤ' όμιλο που ισοδυναμεί με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ο Ιταλός πρώην κόουτς της Λαμποράλ Κούτσα, Μάρκο Κρέσπι, εξηγεί στο Euroleague Greece τα δυνατά σημεία της Αρμάνι, συγκρίνει καταστάσεις σε σχέση με τους περσινούς τελικούς στη Serie A και ψηφίζει Σπανούλη, Χάντερ στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Με προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη.

Κατ' αρχάς, θα ήθελα τη γνώμη σας για τη φετινή Αρμάνι. Κατά πόσο έχει αλλάξει σε σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσατε πέρσι, στους τελικούς της Serie A.
"To ρόστερ της Αρμάνι άλλαξε αρκετά το περασμένο καλοκαίρι. Ο Τζο Ράγκλαντ είναι ιδανικός για το γρήγορο τέμπο, ο Μπρουκς διαθέτει ταλέντο, ο Κλέιζα έχει επαφή με το καλάθι και πλέον ο Έλεγκαρ θα υποστηρίξει τον πυρήνα της ομάδας με τα αθλητικά του προσόντα. Η διαφορά σε σχέση με την περσινή Αρμάνι; Διαφορετικοί τύποι, με καλύτερη χημεία".

Η Αρμάνι έφτασε ως τα playoffs την περσινή χρονιά όμως φέτος έχει ρεκόρ 2-6 στο TOP-16 και πλέον καλείται να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο λόγος;
"Δύσκολο να απαντήσεις. Ίσως οφείλεται στο ότι τα γκαρντ της Αρμάνι δεν έχουν το ίδιο ταλέντο με τους περσινούς παίκτες (σ.σ. Κιθ Λάνγκφορντ, Κέρτις Τζέρελς)".

Ο Σαμάρντο Σάμιουελς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Νίζνι. Παράλληλα, όμως, είναι ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της Αρμάνι . Τι άλλο θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τους Ιταλούς;
"Ο Σάμιουελς είναι πολύ καλός στο λόου-ποστ. Ο Μπρουκς και ο Τζεντίλε είναι επικίνδυνοι στο isolation ενώ ο Χάκετ στην απομόνωση στο short corner. Επίσης ο Κλέιζα ανοίγει το γήπεδο".

Αντιμετωπίσατε τον Ολυμπιακό ως κόουτς της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ (24/10). Τι έχει αλλάξει στην ελληνική ομάδα σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι;
"Νέος προπονητής και διαφορετικό στιλ παιχνιδιού".

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 15-3 στην Euroleague και 7-1 στο TOP-16. Ποιά είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του;
"Αγαπώ το ρόστερ του Ολυμπιακού! Ένας σταρ. Μια «δεμένη» ομάδα. Ευέλικτοι παίκτες. Αθλητικοί και δυνατοί ψηλοί. Μια ομάδα που μπορεί να ανοίξει το γήπεδο με τέσσερις σουτέρ τριών πόντων, ταυτόχρονα στο παρκέ! Όλα όσα χρειάζεται μια ομάδα για τη νίκη".

Έχετε κρατήσει επαφή με τον Οθέλο Χάντερ; Ήταν παίκτης σας στη Σιένα και πλέον ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού.
"Ο Οθέλο είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είναι επίσης εξαιρετικός παίκτης. Εννοείται πως έχουμε κρατήσει επαφή. Την περσινή χρονιά χτίσαμε μια πολύ καλή σχέση! Είναι ο ψηλός του σύγχρονου μπάσκετ!".

Κρέσπι: "Αγαπώ το ρόστερ του Ολυμπιακού!"

Οι εντυπώσεις σας μέχρι στιγμής από την Euroleague; Μια ομάδα ή ένας παίκτης που σας έχει κάνει εντύπωση;
"Θα αναφερθώ σε έναν «νέο» τύπο. Τον Ντάβις Μπέρτανς. Είναι ίσως η αποκάλυψη της χρονιάς".

Πως βλέπετε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού;
"Μια σκληρή ομάδα, που ακολουθεί το στιλ του κόουτς Ιβάνοβις"

Η καλύτερη πεντάδα της φετινής Euroleague για τον κόουτς Κρέσπι; Επίσης, ποιον θα ψηφίζατε για προπονητή της (μισής)χρονιάς;
"Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Μπέρτανς, Βέσελι και Χάντερ. Κόουτς, ο Ιτούδης".

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σας λείπει περισσότερο από τη διοργάνωση; Είχατε κάποια πρόταση μετά τη Λαμποράλ Κούτσα;
"Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στους πάγκους. Είμαι ανυπόμονος για την επόμενη χρονιά, ώστε να ξεκινήσω τη δουλειά μου από το καλοκαίρι".

Θα κάνετε άλλη εκδοτική απόπειρα μετά το πρώτο σας βιβλίο, το #somethingdifferent;
"
Ίσως. Θα ήθελα πολύ να γράψω ένα δεύτερο βιβλίο. Το πρώτο έχει μεγάλη επιτυχία. Είμαι χαρούμενος αφού στο #somethingdifferent περιγράφω τις ιδέες μου για το μπάσκετ. Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο, μπορεί να συνειδητοποιήσει ποιος είμαι πραγματικά".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ