EUROLEAGUE

Πλάις: "Μακριά από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ"

Πλάις: "Μακριά από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ"
INTIME SPORTS

Ο Τίμπορ Πλάις μίλησε στο Euroleague Greece για το "διπλό" στο ΟΑΚΑ, ενώ αποκάλυψε πως δεν θέλει να βρει απέναντί του έναν εκ των Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στα πλέι οφ.

Ο Τίμπορ Πλάις ήταν το πρόσωπο των ημερών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στη Βαρκελώνη. Όχι τόσο γιατί έκανε κάτι εντυπωσιακό στο παρκέ, όσο γιατί το όνομά του ενεπλάκη σε φήμες για αποχώρηση, με τους "μπλαουγκράνα" να αναζητούν άλλη λύση για τη θέση. Ε και; Μπήκε νωρίς στο ΟΑΚΑ και έκανε τη διαφορά. Τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν πέτυχε έξι μαζεμένους πόντους.

Ο Γερμανός σέντερ οδήγησε αρχικά την ομάδα του σε νίκη επί του Παναθηναϊκού και εν συνεχεία τόνισε πως " είναι ίσως το καλύτερο φετινό μου παιχνίδι, μαζί με αυτό που έκανα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, στην πρώτη φάση της Euroleague". Με τέσσερις σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού φέτος , θα μπορούσε να πει κανείς πως η Μπαρτσελόνα έχει το know how για να τα καταφέρνει απέναντι στην ομάδα του Ιβάνοβιτς.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε πως " δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό. Αυτό που ξέρω είναι ότι δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε μέσα μας, για να πάρουμε τη νίκη. Ευτυχώς τα καταφέραμε και επιστρέφουμε στη Βαρκελώνη χαρούμενοι", για να επισημάνει πως " κάποιες φορές υπάρχουν ομάδες που σου ταιριάζουν και παίζεις καλύτερα απέναντί τους. Έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό τέσσερις φορές, οπότε μάλλον είναι από τις ομάδες που έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε".

"Δεν σταματάω να παλεύω για τη Μπαρτσελόνα"

Όταν η συζήτηση πήγε στις φήμες περί αποχώρησής του από τη Μπαρτσελόνα, δεν θέλησε να πει πολλά. Παρά μόνο ότι " προσπαθώ να δώσω πάντα ό,τι έχω στο γήπεδο. Νομίζω ότι στο ΟΑΚΑ έκανα καλή δουλειά. Βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει και γι αυτό είμαι χαρούμενος. Είμαι σε διαφορετικό περιβάλλον φέτος. Είμαι όμως σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, γι αυτό παλεύω διαρκώς. Θέλω να γίνομαι διαρκώς καλύτερος και να βοηθάω τη Μπαρτσελόνα να παίρνει νίκες".

"Μακριά από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ"

Με το "διπλό" επί του "τριφυλλιού", η Μπαρτσελόνα έχει πλέον κάθε δικαίωμα να ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας. Ειδικά από τη στιγμή που η Μακάμπι δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Επομένως είναι λογικό να επισημάνει ότι " έχουμε καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό να φτάσουμε στο πλεονέκτημα έδρας, για να αποφύγουμε τον Ολυμπιακό και ίσως την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το πλεονέκτημα κάνει πολλές φορές τη διαφορά, κι αυτό θέλουμε", χωρίς αυτό να σημαίνει πως προτιμάει μία εκ των Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές:

" Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε αντίπαλο. Δεν μπορούμε άλλωστε να ελέγξουμε ποιον αντίπαλο θα βρούμε μπροστά μας. Αυτό που είναι δεδομένο πάντως είναι πως για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης, πρέπει να κερδίσεις τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Ενώ, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας τα προβλήματα του πρώτου μισού της σεζόν, τα οποία " έρχονται στον δρόμο σου για κάποιον λόγο. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά και να βελτιώνεσαι. Νομίζω πως εμείς αυτό το έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να πάμε στο Final Four και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ