EUROLEAGUE

Κλέιζα: ''Ζοτς, ο καλύτερος όλων!''

Κλέιζα: ''Ζοτς, ο καλύτερος όλων!''

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενώ αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συνεχίζει αήττητη σε TBL και Euroleague ενώ ο Λίνας Κλέιζα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος με την απόφασή του να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό των Τούρκων.

Ο Λιθουανός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, μιλώντας για τη φετινή πορεία της Φενέρ, τον Ολυμπιακό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χαρακτηρίζοντας τον Σέρβο τεχνικό ως τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ στην καριέρα του!

Λίνας, καλώς σε βρήκαμε πίσω στην Euroleague. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι στο 2-0 ενώ εσύ ξεκίνησες εντυπωσιακά τη σεζόν, όπως ακριβώς συνέβη με τον Ολυμπιακό. Πώς προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα;

''Σας ευχαριστώ. Ξέρεις, δεν υπήρχε ζήτημα προσαρμογής. Απλώς έγινα μέλος μιας σπουδαίας ομάδας όπως η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Είμαστε μια νέα ομάδα που προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι σπουδαίο. Παίζουμε καλά μέχρι στιγμής όμως έχουμε πολλές δυνατότητες βελτίωσης''.

Παρά τους τραυματισμούς, η Φενέρ νίκησε την Μπαρσελόνα την περασμένη εβδομάδα. Ποια ήταν τα κλειδιά αυτής της σπουδαίας νίκης;

''Παίξαμε πολύ επιθετικά. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, επιβάλαμε τον γρήγορο ρυθμό μας ενώ έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα όμως ακόμη προσαρμοζόμαστε στο παιχνίδι και τα συστήματα του κόουτς Ομπράντοβιτς. Θα μας πάρει λίγο καιρό. Μέχρι στιγμής κερδίζουμε στα παιχνίδια όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο απόδοσης που θέλουμε''.

Ο επόμενος αντίπαλός σας είναι η ΤΣΣΚΑ, που παραμένει επίσης αήττητη στη φετινή Euroleague. Ανυπομονείς για αυτή την αναμέτρηση;

''Θα γίνει ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Είμαστε ακόμα στις αρχές της διοργάνωσης όμως έχουμε δώσει αρκετά δύσκολα παιχνίδια. Το κλειδί θα είναι η άμυνά μας''.

Τι σημαίνει για τους παίκτες το να δίνουν τόσο νωρίς μεγάλα παιχνίδια όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ ή όπως την περασμένη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα;

''Είναι πολύ καλό! Υπάρχουν πολλά σημαντικά παιχνίδια στην Euroleague και είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις την οποιαδήποτε ομάδα. Είναι πολύ σημαντικά τεστ και απλώς πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έχει πλάκα''.

Είναι επίσης ακόμα μια μάχη ανάμεσα σε δυο σπουδαίους προπονητές, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Έτορε Μεσίνα που τίθενται ξανά αντιμέτωποι έπειτα από τέσσερα χρόνια. Πως είναι η συνεργασία σου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

''Είναι σίγουρα ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί ποτέ! Είναι σκληρός αλλά και δίκαιος. Σέβεται τους παίκτες του. Αν σέβεσαι τον Ομπράντοβιτς και την ομάδα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάντα έχει υψηλούς στόχους!''.

Η συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς ήταν ίσως ένας από τους λόγους που επέλεξες τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

''Ναι, σίγουρα. Θέλω να κερδίσω κάτι στην καριέρα μου. Ακόμα δεν έχω κερδίσει τίποτα. Όταν το σκέφτομαι, πιστεύω ότι ο κόουτς Ομπράντοβιτς μπορεί να με βοηθήσει!''.

Η Φενέρ διαθέτει ευέλικτους φόργουορντ όπως εσύ, ο Πρέλντζιτς και ο Μπιέλιτσα. Πως είναι να αγωνίζεσαι σε ένα σύστημα όπου οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν εύκολα θέσεις, ειδικά στους φόργουορντ;

''Ναι, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα και να γίνουμε γρήγορη ομάδα. Αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Να είμαστε γρήγοροι, να τρέχουμε στο γήπεδο, να παίζουμε άμυνα και να σκοράρουμε. Αυτό μας δίνει πλεονεκτήματα όμως υστερούμε σε κάποια σημεία στην άμυνα και δουλεύουμε ώστε να καλύψουμε τις αδυναμίες μας''.

Τι σου άρεσε περισσότερο στην Euroleague και αποφάσισες να επιστρέψεις στη διοργάνωση;

''Είχα μια μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψω. Η εμπειρία ήταν σπουδαία όταν αγωνίστηκα με τον Ολυμπιακό. Το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και η επιστροφή στην Ευρώπη είναι πολύ όμορφη, σίγουρα''.

Συμπεριλήφθηκες στην All-Euroleague ομάδα ενώ άγγιξες τον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Τι θυμάσαι από τη σεζόν 2009-'10;

''Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα, όμως δυστυχώς χάσαμε από την Μπαρσελόνα, στον τελικό. Παίξαμε καλά και όπως είπα πριν, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Η Ελλάδα είναι πολύ, πολύ όμορφη χώρα. Δυστυχώς, δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο''.

Το γεγονός ότι έχεις αγωνιστεί στο Final-4 και βρέθηκες κοντά στον τίτλο είναι ένα έξτρα κίνητρο για σένα για να φτάσεις ως το τέλος με τη Φενέρ;

''Φυσικά! Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να δεχτώ ότι χάσαμε τον τίτλο. Είναι πάντα πολύ δύσκολο όμως όταν παίζεις, πάντα έχεις έναν στόχο. Παίζουμε μπάσκετ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θέλουμε να κερδίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Έχουμε έναν προπονητή που ξέρει τον τρόπο να κερδίζει την Euroleague και μαθαίνουμε από αυτόν''.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ