EUROLEAGUE

Κλέιζα: ''Έδωσα και την ψυχή μου!''

Κλέιζα: ''Έδωσα και την ψυχή μου!''

O Λίνας Κλέιζα επιστρέφει στο ΣΕΦ και μιλάει στο Euroleague Greece για τη σχέση του με τους φίλους του Ολυμπιακού, αυτό που έλειπε από τους ''ερυθρολεύκους'' και το... παράδοξο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Ο Λιθουανός σούπερ σταρ επιστρέφει ανήμερα των 29ων γενεθλίων του (03/01) στο ΣΕΦ, στο γήπεδο που έκανε… θρύψαλα τις αντίπαλες άμυνες του Ολυμπιακού και λατρεύτηκε από τους φίλους των ερυθρολεύκων.

Το αήττητο σερί των back-to-back πρωταθλητών Ευρώπης στην Euroleague δοκιμάζεται κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Λίνας Κλέιζα, ο οποίος επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ευρώπη για λογαριασμό των Τούρκων με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου στο Μιλάνο. Ο Λιθουανός φόργουορντ καλείται να προσαρμοστεί σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με δεδομένο ότι πλέον έρχεται από τον πάγκο έχοντας δέκα συμμετοχές με τη Φενέρ, μόλις τις τρεις ως βασικός.

Η Φενέρ, λοιπόν, δοκιμάζεται στο ΣΕΦ και ο Λίνας Κλέιζα μιλάει στο Euroleague Greece για το ''ερυθρόλευκο'' παρελθόν του, τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους φίλους του Ολυμπιακού.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στον Α' όμιλο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η κυριαρχία της Φενέρ στα παιχνίδια της regular season;
''Στην Euroleague παίζεις με τις καλύτερες ομάδες, οι φίλαθλοι θα δουν σπουδαία παιχνίδια στο TOP-16 ενώ κι εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σε όλους τι ομάδα έχουμε. Ξεκινήσαμε καλά στη regular season όμως ξέρουμε πως όλα πλέον αρχίζουν από το μηδέν. Έχουμε τεράστιο κίνητρο να πετύχουμε! Στην πρώτη φάση παίξαμε πολύ επιθετικά, ήμασταν καλοί στην άμυνα, προσπαθούμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας σε κάθε παιχνίδι κι έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν''.

Δεν είναι, όμως, λίγο περίεργο το ότι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι αυτή τη στιγμή 5η στην Τουρκία με ρεκόρ 9-4;
''Είναι αλήθεια πως είχαμε προβλήματα σε κάποια παιχνίδια. Ίσως δεν δείξαμε την ίδια θέληση και την ίδια διάθεση όπως στην Euroleague. Χάσαμε και πληρώσαμε το τίμημα…''

Τι να περιμένουμε από τη Φενέρ και τον Λίνας Κλέιζα μετά τη διακοπή για τις γιορτές;
''Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για εμάς. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Η διοργάνωση γίνεται καλύτερη στη συνέχεια και ανυπομονώ να ξεκινήσει το TOP-16! Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες στην ομάδα από όλους. Προσωπικά, θέλω να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Τα παιχνίδια που ακολουθούν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, θα συναντήσουμε νέους αντιπάλους σε έναν δύσκολο όμιλο όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να παλέψουμε''.

Κλέιζα: ''Έδωσα και την ψυχή μου!''

Ο Λίνας Κλέιζα υπενθυμίζει ότι η Φενέρ έχει τεράστιο κίνητρο στην Euroleague

Πρεμιέρα στο TOP-16 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που παραμένει αήττητος στην Euroleague. Τα συναισθήματά σου για την επιστροφή στο ΣΕΦ;
''Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι ενώ εμείς έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπες κι εσύ, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και παίζει στο γήπεδό του. Το περασμένο καλοκαίρι είχα τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψω στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Όσα, όμως, έζησα με τον Ολυμπιακό ήταν σπουδαία εμπειρία! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσα έζησα εδώ. Η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα. Δυστυχώς δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο''.

Αγωνίστηκες μόνο για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό όμως οι φίλαθλοί του σε αγάπησαν. Πως το εξηγείς αυτό;
''Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπάει την ομάδα του, βγάζει μεγάλο πάθος για αυτή την ομάδα! Προσπάθησα να δίνω και τη ψυχή μου κάθε παιχνίδι. Ελπίζω να το εκτίμησαν''.

Ήσουν παίκτης του Ολυμπιακού και είχες απέναντί σου τον Ομπράντοβιτς. Τώρα είσαι παίκτης του Ομπράντοβιτς κι έχεις απέναντί σου τον Ολυμπιακό! Το περίμενες ποτέ;
''Δεν είναι τόσο περίεργο. Στο μπάσκετ γίνονται όλα τόσο γρήγορα που δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή. Όλα αλλάζουν. Όλα μπορεί να αλλάξουν έπειτα από μια νίκη ή μια ήττα. Το περίεργο δεν είναι ότι θα παίξω απέναντι στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι το περίεργο είναι ότι έφυγε ο κόουτς Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό (γέλια)! Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα''.

Τι έλειπε από τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να κατακτήσει την Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα ενώ είχε στο ρόστερ του παίκτες όπως εσύ, ο Τσίλντρες, ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς;
''Νομίζω ότι δεν είχαμε προετοιμαστεί καλά για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Ήταν ο τελικός της Euroleague, ήταν ο μεγάλος μας στόχος από την αρχή όμως δεν δείξαμε αυτοπεποίθηση. Είναι πάντα άσχημο να χάνεις, ειδικά σε έναν τελικό. Όπως είπα και πριν, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση και πάθος σε εκείνο το παιχνίδι. Δυστυχώς, το πληρώσαμε''.

Κλέιζα: ''Έδωσα και την ψυχή μου!''

Ο Λιθουανός σούπερ σταρ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
''Είναι μεγάλη πρόκληση να δουλεύεις με αυτόν τον προπονητή. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ως ομάδα από τη στιγμή που προσαρμοζόμαστε στο παιχνίδι και τα συστήματα του κόουτς Ομπράντοβιτς. Νομίζω πως μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Μαθαίνουμε συνεχώς από κάθε προπόνηση''.

Η φετινή σεζόν είναι η δεύτερη σου στην Euroleague. Είναι και η πιο ζόρικη από τη ρούκι, αν λάβουμε υπόψη και τον νέο σου ρόλο στη Φενέρ;
''Δεν θα το έλεγα. Το καλοκαίρι ήλθα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για να κερδίσω την Euroleague. Θέλω να είμαι υγιής και στο τέλος, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Ανυπομονώ να παίξω το πραγματικό μπάσκετ, στο TOP-16!''.

Πως βλέπεις τον όμιλο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο TOP-16; Κάθε παιχνίδι και ντέρμπι.
''Είναι ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Ένας ανοιχτός όμιλος όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες! Υπάρχουν πολλά φαβορί για να περάσουν στα playoffs και αυτό είναι καλό για τους φιλάθλους. Η Euroleague αναπτύσσεται, πλησιάζει όλο και περισσότερο στο ΝΒΑ. Το προϊόν προωθείται με τον καλύτερο τρόπο και η διοργάνωση βελτιώνεται συνεχώς''.

Κλέιζα: ''Έδωσα και την ψυχή μου!''

Το πραγματικό μπάσκετ αρχίζει στο TOP-16 σύμφωνα με τον Λίνας

Κλείνοντας, πιστεύεις ότι άφησες κάτι στη μέση φεύγοντας από τον Ολυμπιακό;
''Ποτέ δεν κοιτάω πίσω. Όλα τα πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Προσπαθήσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και την Euroleague όμως δεν τα καταφέραμε. Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Προχωράμε...''.

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ