EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Ο Ολυμπιακός το μομέντουμ"

Ιτούδης: "Ο Ολυμπιακός το μομέντουμ"

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Euroleague Greece για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ και φυσικά για τη μεγάλη νίκη της Μπάνβιτ επί της Φενέρμπαχτσε, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την κοινή τους πορεία για 13 χρόνια

Συνέντευξη στο Euroleague Greece παραχώρησε ο Δημήτρης Ιτούδης, λίγες ώρες μετά τη νίκη της Μπάνβιτ επί της Φενέρμπαχτσε, σε ένα ματς που ξεχώρισε το "μπρα ντε φερ" με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που είδαμε αυτό το "ντουέτο" σε δύο διαφορετικούς πάγκους και η εικόνα ήταν μάλλον ασυνήθιστη.

Ωστόσο, κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό και όπως λέει ο Δημήτρης Ιτούδης δεν του αρέσει η έκφραση ότι "τεθήκαμε αντιμέτωποι, απλά ήμασταν αντίπαλοι μόλις για 40 λεπτά".

Παρ' όλα αυτά ήταν μία μεγάλη νίκη για την Μπάνβιτ, που έμεινε αήττητη στο τουρκικό πρωτάθλημα... "Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλες ιδιαιτερότητες και τελικά δεν έπαιζε Ομπράντοβιτς εναντίον Ιτούδη, αλλά η Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Μπάνβιτ. Βρισκόμαστε και τα λέμε όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μας. Το σημαντικό είναι να μένουν μέσα σου οι ανθρώπινες σχέσεις όταν τελειώνουν οι επαγγελματικές.

Φυσικά και ήμασταν συνεργάτες για 13 χρόνια, φυσικά και είμαι περήφανος για όλα όσα ζήσαμε στον Παναθηναϊκό. Ζήσαμε εκπληκτικά πράγματα και είμαι περήφανος που ήμουν μέλος μία τόσο πετυχημένης ομάδας, που συνεργάστηκα με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, με τον κόσμο και φυσικά με τον Ομπράντοβιτς", σχολίασε ο Δημήτρης Ιτούδης.

"Έχουμε κερδίσει το σεβασμό"

Η νίκη της Μπάνβιτ με σκορ 91-76 ήταν απόρροια σκληρής δουλειάς για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που πλέον έχει το χρόνο σύμμαχο της όπως μας εξηγεί: "Έχουμε ακόμα κάποια σκαμπανεβάσματα, προσπαθούμε να βρεθούμε σαν Μπάνβιτ. Έχουμε κερδίσει το σεβασμό όλων, αλλά για να εδραιωθούμε πρέπει να είμαστε από εδώ και στο εξής πιο σταθεροί. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας, όμως το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ.

Κι όχι μόνο μακρύ αλλά και πολύ ανταγωνιστικό. Θεωρώ ότι είναι εφάμιλλο του ισπανικού πρωταθλήματος και ότι τουλάχιστον 13 ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην 8άδα των πλέι οφ. Η πρώτη ομάδα μπορεί να νικήσει την τελευταία, υπάρχουν καλές έδρες, υπάρχουν εκπλήξεις και φυσικά πολύ καλοί παίκτες και προπονητές".

Πλέον, στις τάξεις της Μπάνβιτ έχουν "ξεχάσει" τη νίκη επί της Φενέρ και σκέφτονται μόνο τη ρεβάνς με την Ούνιξ Καζάν: "Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο μετά από ένα σουτ με περιστροφή. Η Ούνιξ είναι μία ομάδα την οποία σεβόμαστε απόλυτα. Έχει τουλάχιστον δύο παίκτες ικανούς σε κάθε θέση. Εμείς με εκείνη την ήττα δυσκολέψαμε κάπως τη θέση μας. Επιβάλλεται να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας".

"Επιβλητικός στο πρώτο παιχνίδι"

Τον ρωτήσαμε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ και το τι θα πρέπει να προσέξουν οι "ερυθρόλευκοι", όμως δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες ξεκαθαρίζοντας ότι: "Ο κόουτς Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του ξέρουν πολύ καλύτερα τι θα πρέπει να προσέξουν σ' αυτό το παιχνίδι.

Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ κι έχει την "πολυτέλεια" να κερδίζει με διαφορετικούς τρόπους. Κι όταν λέω πολυτέλεια εννοώ την αγωνιστική πολυτέλεια που του δίνει η σκληρή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις. Ο Ολυμπιακός έκανε μία εκπληκτική νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, όντας πραγματικά επιβλητικός σε εκείνο το παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ