EUROLEAGUE

"Εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

"Εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Ο Φελίπε Ρέγιες, μέσω του Euroleague Greece αποκαλύπτει τα σημεία που σχεδιάζει η Ρεάλ να "χτυπήσει" τον Παναθηναϊκό, υποκλίνεται στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ μιλάει και για το "πολυεργαλείο" Μπουρούση.

Είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες τόσο της Ρεάλ όσο και ολόκληρου του Ισπανικού μπάσκετ. Ο Φελίπε Ρέγιες όντας ένα αθόρυβο υπερπολύτιμο εργαλείο για τους προπονητές του, κατάφερνε πάντα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να διακρίνεται χωρίς να είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, καθώς η δουλειά του δεν αποτυπωνόταν στις στατιστικές κατηγορίες.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στο Euroleague Greece για το αυριανό (22/1) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αποκαλύπτοντας τα σημεία που θα κρίνουν το νικητή, ενώ αναφέρθηκε και στο final 4 που γίνεται φέτος στη Μαδρίτη. Ο 35χρονος σέντερ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον "πολύτιμο" συμπαίκτη, Γιάννη Μπουρούση αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ που "ξέρεις από πριν τι να περιμένεις".

Σε λίγες ώρες αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι αυτό το παιχνίδι και τι θα πρέπει να προσέξετε για κερδίσετε;

" Έχουμε ξεκινήσει στο ΤΟΡ 16 και δείχνουμε να είμαστε σε καλή φόρμα, καθώς έχουμε τρεις νίκες, εκ των οποίων οι δύο είναι εκτός έδρας. Δείχνουμε ένα καλό επίπεδο, όμως την ίδια ώρα βελτιωνόμαστε. Όπως και να έχει ξέρουμε όλοι ότι θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά είναι μία από τις σκληρότερες ομάδες της Ευρώπης. Για να κερδίσουμε αυτό το ματς πρέπει να αμυνθούμε, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να βγάλουμε όσους περισσότερους αιφνιδιασμούς μπορούμε. Η υποστήριξη των φιλάθλων μας θα είναι πολύ σημαντική για να κερδίσουμε μία εξαιρετική ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός".

"Εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός"
INTIME SPORTS

Ποια είναι η άποψη σου για το E group και για τις ομάδες που το αποτελούν;

" Είναι ένας πολύ σκληρός όμιλος. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Υπάρχουν ομάδες με τεράστια παράδοση και εξαιρετικούς παίκτες. Η πρόκριση στα playoffs τερματίζοντας ανάμεσα στις 4 πρώτες ομάδες του ομίλου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση".

Πέρσι η Ρεάλ έμοιαζε ασταμάτητη στην αρχή, όμως στην πορεία δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Θεωρείς ότι φέτος θα ανεβάσετε ρυθμούς την κατάλληλη στιγμή;

" Το ελπίζω. Αυτό είναι ο λόγος που προνούμαστε σκληρά κάθε μέρα. Είμαστε σε καλή κατάσταση τώρα, παίζουμε κι αμυνόμαστε καλύτερα, ενώ κυκλοφορούμε καλά την μπάλα στην επίθεση. Είμαστε διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτό που δείξαμε στην αρχή της σεζόν. Όπως και να έχει υπάρχουν ακόμα πράγματα για να διορθώσουμε και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό".

"Εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Υπάρχει έξτρα πίεση πάνω σας γνωρίζοντας ότι το Final 4 θα γίνει στη Μαδρίτη;

" Πάντα υπάρχει πίεση. Να αγωνίζεσαι στο Final 4 της Euroleague είναι πολύ σημαντικό και κάθε χρόνο αποτελεί έναν από τους στόχους μας. Φυσικά και θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στην πόλη μας, μπροστά στο κοινό μας, όμως ξέρουμε ότι ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος για να διανύσουμε. Πρέπει να πάμε βήμα - βήμα και το επόμενο βήμα για εμάς είναι ο Παναθηναϊκός".

Στην Ρεάλ είστε μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση. Μπορείς να μας μιλήσεις για την συνεργασία σου μαζί του;

" Ο Γιάννης μας δίνει πολλά πράγματα. Είναι ένας σέντερ που μπορεί να μαρκάρει μεγάλα κορμιά. Είναι, επίσης, ένας ποιοτικός παίκτης στην επίθεση. Μπορεί να σκοράρει από το τρίποντο κι έτσι συνήθως ανοίγει χώρους μέσα στη ρακέτα, ενώ μπορεί να απασχολήσει δύο αμυντικούς κάτι που είναι πολύ καλό για εμάς. Μεταξύ μας καταλαβαινόμαστε πολύ καλά τόσο στο low όσο και στο high post παιχνίδι".

"Εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Έχεις παίξει αρκετές φορές εναντίον ελληνικών ομάδων αλλά και εναντίον της Εθνικής Ελλάδας. Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Είναι ένα πολύ σκληρό και physical παιχνίδι. Όποτε παίζεις με ελληνική ομάδα γνωρίζεις από πριν ότι θα πρέπει να παλέψεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στην Ελλάδα τα παιχνίδια γίνονται ακόμα πιο μπερδεμένα εξαιτίας τον φιλάθλων και της υποστήριξης που δίνουν. Ένας επαγγελματίας αθλητής πάντα απολαμβάνει να παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ