EUROLEAGUE

Έλα μωρέ, με τους κ&λ#φαρδους

Έλα μωρέ, με τους κ&λ#φαρδους

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για το πόσο... τυχεροί (σικ) ήταν οι "πράσινοι" στη Λευκωσία, με τα τρίποντα που έμπαιναν στο καλάθι, λες και είχε μαγνήτη. Αλλιώς δεν θα είχαν τύχη, στη ζώνη των Βάσκων, για 40'. 'Η μήπως δεν ήταν η τύχη αυτή που αποφάσισε;

Σιγά το ματς. Καθαρή περίπτωση κωλοφαρδίας. Μπήκαν όλα τα τρίποντα, μωρέ. Και με κλειστά μάτια να σούταραν, η μπάλα θα κατέληγε στο πλεχτό.

Είναι ξεκάθαρο πως οποιοσδήποτε και αν βάλει 18/37 και δη απέναντι σε 40λεπτη άμυνα ζώνης, θα κερδίσει.

Αυτές δεν είναι –πάνω κάτω- οι σκέψεις σας για το 95-74 του Παναθηναϊκού επί της κουτσουρεμένης (πού το πας αυτό; Ούτε καν δεκάδα είχαν οι Βάσκοι –μόνο 9 ήταν στο ρόστερ); Μάθετε πως υπήρχαν κέρδη. Και ήταν πολλαπλά. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Θα ζήσει και αν δεν ξανασυμβεί

Κατ’ αρχάς, πόσοι είναι έχουν φτάσει σε αυτό το νούμερο; Ξέρετε πολλούς; Γιατί και ο Παναθηναϊκός πρώτη φορά το έκανε. Πρώτη φορά είχε 18 εύστοχα τρίποντα στην Εuroleague. Αυτό μπορεί να ξανασυμβεί. Μπορεί και όχι. Δεν είναι όμως, αυτό το θέμα μας. Εκτός και αν εσείς θέλετε να μείνετε σε αυτό, για να μη δείτε κάποια άλλα ζητήματα που προέκυψαν χθες.

Μια στιγμή, έχει κι άλλο

Αν δεν είναι το χόμπι σας η «τύφλωση» μπροστά σε εκείνα που δεν σας αρέσουν, μάθετε ότι οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν πολύ καλά και έξυπνα την μπάλα και η συντριπτική πλειοψηφία των σουτ ήταν ρυθμού και «ανοιχτά». Και κάπως έτσι προέκυψε η ισοφάριση του ρεκόρ στις ασίστ, από καταβολής Εuroleague, το οποίο κρατά η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 2004 και το επανέλαβε στις 20/11 του 2007, στην πλάτη του ΠΑΟ. Αλλιώς πώς εξηγούνται οι 31 τελικές πάσες; Ως λανθασμένη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας; Όχι, πείτε...

Ο νταμπλούχος Ελλάδος πήγαινε την μπάλα εκεί που έπρεπε, ώστε να τιμωρήσει τη ζώνη: στο χάι ποστ. Από εκεί, οι επιλογές είναι δύο: είτε να αναλάβουν το τελείωμα οι ψηλοί από την baseline (το γνωστό ως «σερβίρισμα), είτε να περάσει η μπάλα στον ελεύθερο της περιφέρειας. Τις χρησιμοποίησε και τις δύο και δη όταν στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο προέκυψαν διαστήματα που τα τρίποντα δεν έμπαιναν.

Το θέμα είναι πως όταν ο αντίπαλος σου έχει 6/13 στο πρώτο δεκάλεπτο και 10/22 στο ημίχρονο, δεν συνεχίζεις με ζώνη. Ο Σκαριόλο το έκανε, προφανώς και γιατί ήθελε να «σώσει» λίγη ενέργεια για το παιχνίδι της Κυριακής με την Εστουντιάντες –μπας και σταυρώσει καμια νίκη. Λίγο όμως, ενδιαφέρει αυτό τον Παναθηναϊκό που έχει τους σουτέρ, οι οποίοι είναι ικανοί να τιμωρούν αυτούς πους τους δείχνουν ασέβεια –ή αδιαφορία.

Ενδεικτικό της αυτοσυγκέντρωσης, μαζί και της θέλησης που είχαν όλοι αυτό το βράδυ θα κάνουν σωστά τη δουλειά (για την πάρτη τους –όχι για τις κακές τις γλώσσες), είναι τα μόλις 8 λάθη που έκαναν. Για πρώτη φορά, δε, είχαν υπομονή, από την αρχή έως το τέλος. Το κρατάνε και αυτό.

Φυσικά και ο δρόμος για να φτάσει η ομάδα εκεί που μπορεί, είναι ακόμα πολύ μακρύς. Όπως φυσικά και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσει. Για παράδειγμα, η άμυνα στο πικ εντ ρολ. Όλα θα γίνουν. Ένα, ένα. Τώρα, οι «πράσινοι» έχουν τη ψυχολογία να διαχειριστούν τα πάντα με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ