EUROLEAGUE

Μπαίνεις, νικάς, φεύγεις!

Μπαίνεις, νικάς, φεύγεις!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στην Πολωνία και τις... παγίδες που πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Mία αγωνιστική με πολλές... παγίδες είναι η τέταρτη της Euroleague αλλά σε καμία περίπτωση η αναμέτρηση με την Ζιέλονα Γκόρα δεν μπορεί να τρομάξει τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” μέχρι τώρα στην διοργάνωση έχουν μία νίκη σε τρεις αναμετρήσεις. Οι δύο ήττες είναι σε εκτός έδρας ματς και όπως γίνεται αντιληπτό το θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Παρασκευής (6/11) στην Πολωνία είναι μονόδρομος.

Όχι, πως θα κρίνει πολλά πράγματα στη βαθμολογία αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του “τριφυλλιού” να δείξει τις διαθέσεις της για τη συνέχεια και φυσικά να ξεκινήσει τις νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ. Παράλληλα, να βρει ρυθμό και να φτιάξει το δικό της σερί το οποίο θα κρατήσει την ψυχολογία των “πράσινων”, σε υψηλά επίπεδα.

Το ματς με τον Κολοσσό που προηγήθηκε ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να... ξεσπάσει μετά από την κακή βραδιά στη Βαρκελώνη. Να δώσει χρόνο στους νεότερους και στη συνέχεια να συγκεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στη μάχη της Πολωνίας. Πάμε όμως να δούμε, ποια είναι η Ζιέλονα Γκόρα η οποία μετράει μόνο ήττες έως τώρα και ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος να την διατηρήσει στην τελευταία θέση του τρίτου γκρουπ.

Χωρίς ταλέντο αλλά με διάθεση

Το αξιοσημείωτο έως τώρα είναι πως οι Πολωνοί παλεύουν όλα τα ματς μέχρι τέλος, ωστόσο τα χάνουν στις λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών. Πρόκειται για το πιο αδύναμο ρόστερ στο γκρουπ και μια ομάδα που δεν φημίζεται για το ταλέντο της. Το αντίθετο μάλιστα, με λιγοστές εξαιρέσεις. Διαθέτει δύο Αμερικανούς αλλά το πιο πολύτιμο όπλο της είναι ο Ρουμάνος, Βλαντ Μολντοβεάνου ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ της Ζιέλονα μετά από τρεις αγώνες, με 15,3 πόντους. Από τους πλέουν ταλαντούχους που διαθέτει η πολωνική ομάδα είναι ο 22χρονος Ματέους Πόνιτκα αλλά μέχρι εκεί... Το σημαντικό που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι πως οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν καμία πίεση αλλά μεγάλο κίνητρο να πολεμήσουν ως τέλος και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν. Συν το γεγονός πως με θετικό αποτέλεσμα θα μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, κάτι που αρχικά έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

Γι' αυτό θα λείψει ο Γκιστ!

Φυσικά και το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν συγκρίνεται μ' εκείνο της Ζιέλονα Γκόρα, γι' αυτό δεν στεκόμαστε στις απουσίες του “τριφυλλιού”. Όπως και να το κάνουμε όμως, η απουσία του Τζέιμς Γκιστ είναι ιδιαιτέρως σημαντική για όσα προσφέρει ο Αμερικανός φόργουορντ στους “πράσινους” αλλά πολύ περισσότερο διότι θα ταίριαζε απόλυτα στις συνθήκες του αγώνα με τους Πολωνούς. Ο λόγος είναι πως η Ζιέλονα Γκόρα δεν διαθέτει αθλητικούς ψηλούς, κάτι το το οποίο σημαίνει πως ο Γκιστ θα ήταν ο παίκτης ο οποίος θα έκανε τη διαφορά σε αυτή την αναμέτρηση. Από κει και πέρα, το παιχνίδι της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο σκεπτικό: Μπαίνεις, νικάς, φεύγεις και κοιτάζεις τη συνέχεια. Πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό του από την αρχή και να δείξει στην πράξη πως είναι το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ, χωρίς να παρασυρθεί από τους Πολωνούς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ