EUROLEAGUE

Για όλα φταίει ο Διαμαντίδης

Για όλα φταίει ο Διαμαντίδης

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για την ευθύνη του Δημήτρη Διαμαντίδη (τους είχε κακομάθει) στα όσα ζει φέτος ο Παναθηναϊκός και για τη σύγχυση παικτών και ρόλων.

Τα είπατε και νωρίτερα με τον Γιάννη Ντεντόπουλο. Να μην επαναλαμβανόμαστε. Ο Παναθηναϊκός κατ’ αρχάς θέλει έναν ακόμα χειριστή της μπάλας. Γιατί μέχρι να φτάσει ο Νίκος Παππάς στο σημείο να γίνει όσο καλός χρειάζεται, θα ‘χει χαθεί το τρένο.

Τώρα, θα πάρει κάποιον; ‘Η θα αναστηθεί κάποιος από τους υπάρχοντες; Ε;

Πέρυσι οι Διαμαντίδης και Ούκιτς έκαναν τη διαφορά, στα ματς που έκριναν τίτλους (με τη βοήθεια των Ματσιούλις και Μπράμος στη θέση 3) και στο τέλος της σεζόν ο Κάρι. Στο Τελ Αβίβ και οι τρεις μαζί είχαν 9π. με 3/21 σουτ.

Υπάρχει ένα μπέρδεμα

Είναι γεγονός ότι ο Διαμαντίδης δεν μπορεί να γίνει νεότερος. Αλλά, ακόμα μπορεί να κερδίσει πολλά ματς για αυτήν την ομάδα. Ο –MVP της περασμένης σεζόν- Ούκιτς δεν έχει βρει ρυθμό στην επίθεση, ενδεχομένως γιατί έχει μπερδευτεί με όσα συμβαίνουν φέτος στη θέση του και αφορούν και τον Παππά (δηλαδή, ποιος είναι μπροστά, ποιος ρεζέρβα κλπ). Ο 23χρονος γκαρντ αξίζει να παίζει για 21’, γιατί είναι παραγωγικός, αλλά πήρε αυτά τα λεπτά (και ό,τι συνεπάγονται αυτά) από τον Κροάτη –παρεμπιπτόντως είναι ίδιοι παίκτες- και τον Κάρι, που φέτος παίζει για 4’ (στη Nokia Arena, για 4.37’’). Δηλαδή, μέχρι να ανεβάσει παλμούς, έχει βγει.

Δηλαδή, δύο

Το… άπλωμα του ρόστερ (το μεγάλο ροτέισον) δείχνει να έχει πνίξει και δυο άλλους παίκτες. Τους Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστ. Ο πρώτος έπαιξε για 1.45’’ και ο δεύτερος για 4.12’’. Και όχι, δεν βρήκαν ρυθμό. Επίσης, ο Φώτσης έχει πάρει λεπτά του Γκιστ, με τον Λάσμε να έχει πάρει πια ό,τι του άνηκε και πέρυσι (και στην αρχή της σεζόν είχε μοιραστεί με τον Μπατίστ).

Υπάρχει λύση;
Αν ο Παναθηναϊκός έχει μια αξιοπρεπή έκδοση του Διαμαντίδη, όλα όσα δείχνουν τώρα απροσπέλαστα εμπόδια, θα εξαφανιστούν με τη μία. Επειδή όμως, μάνα τον γέννησε και αυτόν (και αξίζει να πάρει μια ανάσα, σαν άνθρωπος), πρέπει να βρεθεί κάποιος να βάλει πλάτη. Μεταφορικά και κυριολεκτικά, γιατί δεν υπάρχει ψηλός που να μπορεί να ποστάρει (πέραν του Μπατίστ) και άρα κάποιος πρέπει να δημιουργεί για αυτούς.

Η καλύτερη ισορροπία στην επίθεση επίσης είναι ζητούμενο (εναντίον της Μακάμπι είχαν 14/37 δίποντα –βλ. 33.8%- και 7/29 τρίποντα -24%), όπως και το να ξαναπιστέψουν στον εαυτό τους. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα big plays (αυτά που διαμορφώνουν αποτέλεσμα και μπορεί να είναι μια άμυνα ή ένα σουτ, σαν αυτό του Μπλου, στο φινάλε). Προς το παρόν δεν το έχουν, γιατί δεν το παρέχει ο Διαμαντίδης. Αλλά είπαμε. Δεν γίνεται να τα κάνει όλα μόνος του, εφ όρου ζωής. Πάντα χρήσιμο βέβαια, είναι να βελτιώσουν και την άμυνα στα πικ εντ ρολ (ο Τζέιμς τους πλήγωσε με 6/7 σουτ) και το κυριότερο, να αποκτήσουν την ίδια αποφασιστικότητα με πέρυσι.

Η θέση τους στον όμιλο δεν είναι και τόσο καλή (2-3), αλλά δεν είναι και η χείριστη, γιατί έχουν νικήσει τους δυο που τους απειλούν (Ερυθρό Αστέρα και Λαμποράλ Κούτσα), με μια χαρά διαφορές. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουν, είναι να πανικοβληθούν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ