EUROLEAGUE

Πάρτε και τεσσάρι και πεντάρι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποθεώνει το ρόστερ του Ολυμπιακού που πλέον κερδίζει ντέρμπι ακόμη και με κακή εμφάνιση.

Έγιναν πολλά στο ΣΕΦ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο Ολυμπιακός κέρδισε για άλλη μια φορά. Ο Παναθηναϊκός έχασε. Ο Πασκουάλ εμφάνισε μια ομάδα που στηρίχτηκε σε δυο παίκτες και στις γκάφες του αντιπάλου. Είχαν 15 κλεψίματα οι «πράσινοι» αριθμός απαράδεκτος για τους πρωταθλητές που παίζουν μέσα στο σπίτι τους. Και 18 λάθη παρακαλώ από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου! Βέβαια ο συσχετισμός ασίστ- λαθών για τον ΠΑΟ χάλασε, ένα στοιχείο που είναι δυνατή η ομάδα του «τριφυλλιού». Όμως από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις, όταν οι δυο αυτές ομάδες, με την όποια ποιότητά τους έκαναν …άπειρα λεπτά να σκοράρουν. Δε ξετρελάθηκε ο κόσμος από όσα είδε. Οι φίλοι του Ολυμπιακού όμως έφυγαν γελαστοί, γιατί πολύ απλά υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που ‘χουν αντιμετωπιστεί με δυσπιστία, αλλά πλέον δίνουν κι αυτοί ρεσιτάλ.

Τι σκέφτονταν όλοι όσοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το ματς στην πλευρά του Παναθηναϊκού; Το εξής: «Μια φορά δε θα κερδίσει κι αυτός;» Η συγκεκριμένη παράμετρος όμως, δεν αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για καμία ομάδα. Κάποτε την ίδια απορία είχαν και για τους Πειραιώτες, αλλά πολύ απλά δε κέρδιζαν. Ο Πασκουάλ προσπάθησε να… ξορκίσει τον τρόμο του ΣΕΦ, «σπάζοντας» τον άγραφο νόμο που θέλει τους «αιώνιους» να μη κάνουν προπόνηση στην αντίπαλη έδρα. Ο Ισπανός πήγε την ομάδα του στο ΣΕΦ και έκαναν τα σουτάκια τους.

Βέβαια, άλλο Ειρήνης και Φιλίας με λευκά καθίσματα και άλλο με τους οπαδούς κρεμασμένους στις κερκίδες! Οι «ερυθρόλευκοι» την ίδια στιγμή ήξεραν ότι με τον άσο, είχαν αρκετά οφέλη. Πρώτον, απόσταση… τριών νικών από τον «συμπατριώτη τους», δεύτερον, ηθικό στους ουρανούς με 3/3 μέσα σε ένα τρίμηνο! Και επειδή αυτά τα γνώριζαν, αντί να μπουν στο σπίτι τους αφιονισμένοι, με γυαλισμένα μάτια και να εκμεταλλευτούν και τη φωνή του κόσμου, επέδειξαν απίστευτη διστακτικότητα, όταν ο αντίπαλός τους είχε «πιει θάλασσα». Το πρώτο δεκάλεπτο δίχως καμία υπερβολή, θα μπορούσε να κυλήσει για τον Ολυμπιακό, όπως με τη Φενέρ. Όμως αυτή τη φορά, χάθηκαν τρεις πανεύκολοι αιφνιδιασμοί, η ομάδα άργησε να πάρει μπροστά, μέχρι να δώσει το σύνθημα ο Μπίρτς και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει ρυθμό. Όταν πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με + 1 για την ομάδα του Πειραιά, κερδισμένος ήταν ο αντίπαλός του.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Σφαιρόπουλος έβλεπε τους αντιπάλους του να βγάζουν πολύ πιο καθαρές επιθέσεις. Συντηρήθηκε βέβαια το «τριφύλλι» με προσωπικά ξεσπάσματα, αλλά και τι έγινε. Πρώτα ήταν ο Τζέιμς που έβαλε 8 σερί πόντους και γλίτωσε τον ΠΑΟ από την… κατηφόρα. Και μετά μπήκε ο Λοτζέσκι αλλά αντί να τα «χώσει», τα «έφαγε» όλα από τον Ρίβερς. Όπως στο ΟΑΚΑ, έτσι και στον Πειραιά, ο Κέισι Ρίβερς ήξερε πώς να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι. Ο Σπανούλης δεν έκανε εύκολα τα δικά του, ο Πρίντεζης πήγε στην ανάπαυλα με 1/6 και είχε μείνει ο Μπίρτς να «χορεύει» όπως θέλει τους ψηλούς του «τριφυλλιού» (καλά τους έχει για πλάκα), με τον Παπανικολάου να υποστηρίζει. Ναι, οι δυο αρχηγοί της ομάδας δεν ήταν σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, αλλά όταν μπεις να παίξεις, σημαίνει ότι είσαι και καλά να προσφέρεις.

Ο Πασκουάλ , δεν έκανε πολλά διαφορετικά από αυτά που παρακολουθήσαμε σε προηγούμενα ματς των «πράσινων». Και πιο πολύ έκαναν χαζά λάθη οι αντίπαλοί του, παρά πίεσαν σωστά οι δικοί του παίκτες. Για αυτό και σε κάποιες φάσεις τσαντίστηκε, ούρλιαξε και είχε και όλο το δίκιο με το μέρος του. Όμως αυτό δε λέει και κάτι. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με έναν πόντο, ο Γιάνγκ έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τον Μιλουτίνοβ και αυτό είναι καλό, οπότε δεν υπήρχε και λόγος να μπει ο Σέρβος πριν τον Αμερικανό και να «φάει» 5 εύκολους πόντους από τον Τζέιμς που τον «σημάδεψε» στα πόδια.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

O Σφαιρόπουλος είναι δεδομένο πλέον ότι αποτελεί «τύραννο» του ΠΑΟ, όμως καθυστέρησε να ρίξει τον Ουότερς στο ματς, όπως και δε χρειαζόταν το πέρασμα του Μιλουτίνοβ με τον Γιάνγκ τόσο βελτιωμένο. Επίσης, θα μπορούσε να αγωνιστεί λιγότερο ο Σπανούλης και μη στέκεστε στη στατιστική. Ο Βασίλης δεν ήταν καλά, δεν είχε την ταχυδύναμη που τον χαρακτηρίζει και η ομάδα γινόταν στατική. Ανέτοιμος και ο Πρίντεζης. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα πήρε τη σπουδαία νίκη δίχως να ξετρελάνει. Δίχως να αποδώσει εκπληκτικά. Και κυρίως; Με βασικά της στελέχη να μην εμφανίζονται –λόγω των προβλημάτων που είχαν- σε σούπερ κατάσταση. Ο Γκρίν μπορεί να έχασε δίποντα, αλλά είναι μόνιμη πηγή κινδύνου και πρέπει να παίζει όταν «σφίγγουν τα γάλατα». Ο Παπαπέτρου όρισε την έκβαση ενός ματς, που μόλις «έχτιζε» διαφορά ο Ολυμπιακός τη γκρέμιζε. Με τους σερί 8 πόντους ο Ιωάννης , έδωσε την παραμονή της γιορτής του την ευκαιρία στον κόσμο να ουρλιάξει. Ο Παπανικολάου σε ένα από τα μεγαλύτερα βράδια ώριμου μπάσκετ της καριέρας του. Και βέβαια τι να πεις για τον Μπίρτς;

Πόσα χρήματα έδωσε ο Δημητρης Γιαννακόπουλος για να βλέπει τον Μπουρούση, τον Σίγκλετον , τον Νίκολς και τον Φώτση (ο Γκάμπριελ δεν έπαιξε να μας πουν και οι Ολυμπιακοί αν έπρεπε να είναι αυτός η ο Παπαπέτρου στο ροτέισον), να υποφέρουν από τον Καναδό; Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο βάθος, σε σημείο να μπορεί να κερδίσει και τον ίδιο τον εαυτό του. Έχει έναν προπονητή που ακόμη και λάθη να κάνει μπορεί να τα διορθώσει (και καλά κάνει και σαλτάρει όταν δεν τον ρωτάνε για την ομάδα του). Μη λέμε κάθε φορά τα ίδια, καταντάμε και κουραστικοί. Αν είχε κερδίσει τρεις φορές σε ένα τρίμηνο ο ΠΑΟ τους «ερυθρόλευκους» θα ‘χε γίνει πανικός! Τέλος πάντων, ο καθένας πρέπει να κοιτάζει την πάρτη του και οι Ολυμπιακοί όπου και να φτάσουν, είναι μάγκες γιατί το κάνουν με τον δικό τους τρόπο. Ακόμη και στις περίεργες βραδιές…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ