EUROLEAGUE

Ντροπή ναι, αφορισμός όχι

Ντροπή ναι, αφορισμός όχι
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο και τονίζει πως ο Πρωταθλητής θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του να δει πως θα πορευτεί και πως θα ορθώσει το ανάστημά του.

Φυσικά και θα γίνει κριτική, φυσικά και θα τονιστούν από τους πάντες, όλα αυτά που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ντροπιαστική ήττα, αλλά αν ψάχνεται για... αφορισμό, σε λάθος σελίδα μπήκατε!

Αυτή η παρέα, που έκανε όλη την Ευρώπη να χαμογελάσει για την υγεία και την χαρά του μπάσκετ, δεν θα γίνει ξαφνικά "καφενείο" και "ομαδίτσα", επειδή ηττήθηκε με 30 πόντους στο Μιλάνο . Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κάνει την αυτοκριτική του, να δει πως θα πορευτεί και πως θα ορθώσει το ανάστημά του

Το βράδυ στην Λομβαρδία ήταν πολύ κακό. Βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες των φίλων της ομάδας του Πειραιά. Καμιά φορά βέβαια, αν δεν φας και μια κατραπακιά, κινδυνεύεις να ξεχάσεις πως είναι να είσαι πάντα στην τσίτα. Πως είναι να "σκοτώνεσαι" για κάθε μπάλα και για κάθε δευτερόλεπτο!

Η ομάδα που πολλοί θα σπεύσουν να λοιδορήσουν, είχε να χάσει από τον περασμένο Απρίλη στην μεγάλη διοργάνωση! Του έδωσε λοιπόν και κατάλαβε αυτή την φορά.

Θα κοιμούνται οι Ολυμπιακοί και θα βλέπουν τον Λαβάλ (αλήθεια όταν το καλοκαίρι ειπώθηκε το όνομα απορρίφθηκε τόσο μα τόσο εύκολα) να ταπώνει και τον Λάγκφορντ να τα βάζει από όλες τις πλευρές του γηπέδου. Η καυτή ανάσα των παικτών της Αρμάνι στην άμυνα, έκαψε μετά το 10λεπτο όλους τους "ερυθρόλευκους". Και έτσι ήρθε το μοιραίο. Οι Ιταλοί κέρδισαν δίκαια, απόλαυσαν τον μεγαλειώδη θρίαμβό τους και απλά, θα πρέπει κι αυτοί να το διαχειριστούν γιατί αν μείνουν σε αυτό, θα ξαναπάθουν ό,τι έπαθαν στο ΟΑΚΑ, όπου τους ήρθε "ο ουρανός σφοντύλι".

Από τα πιο εφιαλτικά ημίχρονα που θα μπορούσε να ‘χε περάσει ο Ολυμπιακός, ήταν το πρώτο στο Φόρουμ. Και κυρίως το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Μιλανέζοι με άκρως αμερικανικό ρόστερ, έβαζαν και έβγαζαν παίκτες με έναν στόχο: Να μην πάψουν να τρέχουν, να πιέζουν και να αλλάζουν σε όλα τα σκριν και όλα τα μαρκαρίσματα. Τα πικ ‘ν ρολ του Ολυμπιακού δεν δούλευαν. Ο Σπανούλης αν το σκεφτείτε, προσπαθούσε στην αρχή του ματς να "ανοίξει" την αντίπαλη άμυνα με... ποδοσφαιρικές ντρίμπλες παλεύοντας να περάσει ανάμεσα από τους αντιπάλους. Οι ψηλοί έδιναν κάποιες βοήθειες, αλλά όταν ο Λαβάλ πήρε φόρα, κανείς δεν τον σταμάταγε.

Ήταν κι αυτός ένας πολύ μεγάλος μπελάς. Καλά, για τον Λάγκφορντ δεν θα γράψω και πολλά. Ο τύπος είναι σκόρερ. Στην βραδιά του, βλέπει το καλάθι σα... βαρέλι. Και αυτό έγινε απέναντι στους παίκτες που πάλεψαν να του περιορίσουν την δράση. Α, μην το ξεχάσω: Το άλλο; Την ώρα που ο Λάγκφορντ τα έβαζε σα να πετάει πετραδάκια στην θάλασσα, στα περισσότερα μακρινά σουτ των Ολυμπιακών η μπάλα έμπαινε και έβγαινε. Το – 7 του ημιχρόνου ήταν κακό , μα χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι ο αντίπαλος έδειχνε πιο φρέσκος, πιο... τσιτωμένος και πιο δυνατός. Βέβαια για Ολυμπιακό μιλάμε, που μπορεί να τα αλλάξει όλα μέσασε ένα δίλεπτο. Και το γνώριζαν οι Λομβαρδοί καλά.

Είχε ήδη "πέσει το σινιάλο" από την ιταλικά ομάδα! Είχαν ήδη ανοίξει τη μουσική οι άνθρωποι και το πάρτι ξεκίνησε. Απλά οι Ολυμπιακοί δεν το είχαν καταλάβει. Το δεύτερο 20λεπτο, απλά μαρτυρικό. Δεν υπάρχουν αναλύσεις για μπάσκετ. Όταν μιλάνε οι αριθμοί, όλοι οι άλλοι κάνουν στην άκρη!

Αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στην Φενέρ, τα έπαθε και με χειρότερο τρόπο από την Αρμάνι. Οι Ιταλοί με λιγότερες προσπάθειες πήραν το ματς άνετα. Αυτό "ξεβρακώνει" την άμυνα των Πειραιωτών. Γιατί αν θυμάστε, μετά το ματς με τους Τούρκους, στο τέλος του σχετικού σχόλιου , τονίστηκε πως θα πρέπει να παίξεις άμυνα, γιατί δεν θα ‘χεις πάντα τέτοιους αριθμούς. Ήταν η σειρά του αντιπάλου των Πειραιωτών να δει... βαρέλι το καλάθι. Και έγινε απίστευτη ζημιά. Ο Μπαρτζώκας δήλωσε ότι πολλά πήγαν στραβά. Ε φυσικά. Φαίνεται και από την 30αρα. Βέβαια το Μιλάνο δεν είναι "για κλωτσιές" στην έδρα του. Δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα, ενώ μόνο η Ρεάλ πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα –ως τώρα- στην Ευρωλίγκα!

Ο Σπανούλης συνεχίζει να είναι μάγκας για εμένα, ο Περπέρογλου ένα υπόδειγμα επαγγελματία και γενικά όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα συν και τα πλην τους, αποτελούν ένα σύνολο που μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει εδώ που είναι. Όπως ήρεμα σχολίαζα τις ασταμάτητες νίκες στην πρώτη φάση, με την ίδια ηρεμία έχω να πω ότι αυτό το στραπάτσο μπορεί να "ξεγυμνώσει" τόσο πολύ την ομάδα, ώστε να της προσφέρει στο 100% την εμφάνιση των αληθινών αδυναμιών της.

Αρκεί βέβαια να μπορούν και να τις καλύψουν. Είναι στο δικό τους χέρι. Και θα παίξει μεγάλο ρόλο να δούμε τι απώλειες θα έχει ο Ολυμπιακός, μέχρι να ξαναδέσει το ρόστερ και να μαζευτούν όλοι οι παίκτες. Γιατί το ότι υπάρχει κενό στο "4" αυτή την στιγμή, κάνει... μπαμ από πολλά χιλιόμετρα., συν το ότι παίκτες όπως πχ ο Λοτζέσκι, είναι κουρασμένοι και δεν μπορούν να φουλάρουν. Ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να βρει λύσεις. Όλοι θα "πέφτουν" στον Σπανούλη –ο Μπάνκι το έκανε υπέροχα- επιβάλλεται να "μιλήσουν" άλλοι παίκτες. Επόμενο μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα. Αν έρθει η νίκη, όλα θα ξαναγίνουν καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός, ειδικά στην Ελλάδα...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ