EUROLEAGUE

Ατομικό ρεκόρ για τον Κάρλος Αρόγιο

Ατομικό ρεκόρ για τον Κάρλος Αρόγιο

Οι 11 ασίστ που έδωσε ο Κάρλος Αρόγιο το βράδυ της Παρασκευής, ήταν ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο αλλά και τη Γαλατάσαραϊ στη Euroleague. Διαβάστε ποιοι άλλοι φέτος έχουν δώσει 11 πάσες!

Ο Κάρλος Αρόγιο ξεχώρισε την Παρασκευή το βράδυ στο παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ με την Μπάγερν Μονάχου που βρήκε την πρώτη νικήτρια με σκορ 76-69, όχι μόνο για τους 16 πόντου που πέτυχε αλλά και για τις πάσες του.

Ο Πορτορικανός άσος έδωσε 11 ασίστ όντας ο καλύτερος πασέρ για την ομάδα του! Αυτός ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και γενικότερα για όλους τους παίκτες της Γαλατάσαραϊ στη διοργάνωση.

Κι αν σας φαίνονται πολλές οι 11 πάσες σε έναν αγώνα, σας ενημερώνουμε ότι φέτος το έχουν πετύχει άλλοι 6 παίκτες στη Euroleague μοιράζοντας απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες τους.

Ανάμεσα σ' αυτούς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού, που έπιασε 11άρι στις 2 Ιανουαρίου του 2014 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, μπαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά!

Αναλυτικά οι παίκτες που φέτος έχουν δώσει 11 ασίστ...

Όνομα Ομάδα Αντίπαλος Ασίστ
Ομάρ Κουκ Λιέτουβος Παναθηναϊκός 11
Γιόγκεβ Οχαγιόν Μακάμπι Ζαλγκίρις 11
Τζάστιν Ντέντμον Ζαλγκίρις Λοκομοτίβ 11
Κάρλος Ναβάρο Μπαρτσελόνα Εφές 11
Κάρλος Αρόγιο Γαλατάσαραϊ Μπάγερν 11
Σέρχιο Ροντρίγκεθ Ρεάλ Εφές 11
Δημήτρης Διαμαντίδης Παναθηναϊκός Μιλάνο 11

Φυσικά δεν μιλάμε για ρεκόρ στη Euroleague καθώς οι ασίστ σε ένα παιχνίδι έχουν φτάσει ακόμα και τις 15 από έναν και μοναδικό παίκτη! Πότε έγινε αυτό; Στις 3 Νοεμβρίου του 2011, όταν ο Τζον Λίνεχαμ έκανε... χαρούμενους τους συμπαίκτες του με τις μοναδικές του πάσες κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθεί ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 14, ακριβώς όσες έχει δώσει στο παρελθόν και ο Τάιους Έντνι με τη φανέλα της Μπενετόν. Ο Παπαλουκάς, όντας παίκτης του Ολυμπιακού, τη σεζόν 2009-10 μοίρασε 14 ασίστ με αντίπαλο τη γαλλική Ορλεάν.

Ιδού και ο πίνακας με τις περισσότερες ασίστ ever σε ένα και μοναδικό παιχνίδι... Στη λίστα βρίσκεται και ο Νίκος Ζήσης ο οποίος με την ΑΕΚ τη σεζόν 2004-05 είχε μοιράσει 13 ασίστ!

Όνομα Ομάδα Αντίπαλος Ασίστ
Τζον Λίνεχαμ Νανσί Φενέρμπαχτσε 15
Έντνι Τάιους Μπενετόν Ολυμπιακός 14
Θοδωρής Παπαλουκάς Ολυμπιακός Ορλεάν 14
Νίκος Ζήσης ΑΕΚ Μακάμπι 13
Ζόραν Πλάνινιτς Κίμκι Ολυμπιακός 13
Ελμέρ Μπένετ Ταού ΑΕΚ 13
Θοδωρής Παπαλουκάς Ολυμπιακός Ρεάλ 13
Βούλε Αβντάλοβιτς Σολέ Τσιμπόνα 13
Μαρσελίνιο Χουέρτας Κάχα Ζαλγκίρις 13
Μαρκ-Αντουάν Πελίν Ροάν Ρόμα 13

Φέτος στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας φιγουράρει συνεχώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος έχει κατά μέσο όρο δώσει 6,76 ασίστ σε 142 παιχνίδια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ