EUROLEAGUE

Δεν μετράει η διαφορά στην παράταση

Δεν μετράει η διαφορά στην παράταση

Ο,τι γίνεται στην έξτρα περίοδο παίζει ρόλο μόνο για τη νίκη και όχι για οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας ή το συνολικό goal average.

Ο Παναθηναϊκός και η Εφές έδωσαν... μάχη στην παράταση προκειμένου να πάρουν διαφορά που θα τους δώσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όμως από φέτος η EuroLeague έχει θεσπίσει νέο κανονισμό και ό,τι γίνεται στο έξτρα πεντάλεπτο, δεν παίζει κανένα ρόλο σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν ίδιους βαθμούς στην τελική κατάταξη, ούτε προσμετρούνται στο συνολικό goal average.

Για να αποφευχθούν φαινόμενα σαν το περυσινό, όπου μια ομάδα (τότε ήταν η Μακάμπι) ήθελε να στείλει το ματς στην παράταση προκειμένου να καλύψει την διαφορά, η EuroLeague αποφάσισε πως μετρούν μόνο τα αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια. Ετσι, λοιπόν, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και της Εφές, σε περίπτωση ισοβαθμίας οι δύο ομάδες είναι στο 0.

Η Εφές κέρδισε στην παράταση στην Πόλη και ο Παναθηναϊκός έκανε το ίδιο στο ΟΑΚΑ. Το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 11 στην παράταση και η Εφές με 8 στην δική της έδρας δεν παίζει κανένα ρόλο. Απ ό,τι φάνηκε όμως οι δύο ομάδες δεν το γνώριζαν ή δεν ήθελαν το ρισκάρουν και πάλεψαν μέχρι τέλους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ