EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα 90-86

Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα 90-86

Η νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Μάλαγα (90-86) δίνει ελπίδες πρόκρισης στους Ιταλούς, για τα πλέι οφ της Euroleague. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, που ηγήθηκε του σχήματος του Λούκα Μπάνκι.

Η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε τη Μάλαγα (90-86) και διατηρήθηκε "ζωντανή" στην κούρσα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στον έκτο όμιλο του Top 16. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ξεπέρασε την ευστοχία των Ισπανών στα τρίποντα -στο πρώτο ημίχρονο- έλεγξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος και με την τριάδα των Μπρουκς (17π.) - Τζεντίλε (23π.) - Σάμουελς (19π.) να ηγείται επιθετικά, πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης.

Μέσα σε όλα, η αναμέτρηση απέκτησε ιστορική σημασία αφού -στο ημίχρονο- τιμήθηκε ο Μάικ Ντ' Αντόνι, μιας και αποσύρθηκε η φανέλα του, την ώρα που ο Κάλεμπ Γκριν "έγραψε ιστορία" πετυχαίνοντας τον 500.000ό πόντο στην ιστορία της Euroleague .

Τι δήλωσαν οι προπονητές

Τα στατιστικά του αγώνα

Η κατάταξη στον όμιλο

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε δύο διαφορετικές εικόνες, αφού στο πρώτο μισό η Ουνικάχα Μάλαγα ήταν αυτή που ρύθμιζε το σκορ. Κυρίως γιατί οι παίκτες της ευστοχούσαν διαρκώς πίσω από τη γραμμή των 6μ75, με το +5 (14-19) του 8ου λεπτού να είναι ενδεκτικό της εικόνας που είχε το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν, σε πρώτη φάση, να ανατρέψουν τα δεδομένα (21-19 στο 9:40'), αλλά από εκεί κι έπειτα οι Ισπανοί συνέχισαν το... βιολί τους. Με τους παίκτες του Χοάν Πλάθα να σουτάρουν με 4/5 από τα 6μ75, το πρόβλημα μετατοπιζόταν κυρίως στην άλλη πλευρά του παρκέ. Αυτή των Ιταλών.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι δεν είχε την ψυχραιμία για να πάρει τα ηνία στο σκορ, παρά τα όσα έκανε ο Τζεντίλε. Ο αρχηγός της Αρμάνι ήταν η μοναδική απειλή για το καλάθι της Μάλαγα, με τον Σάμουελς να δίνει μεν λύσεις, αλλά να μην μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι (43-45 στο 20').

Όλα όμως άλλαξαν στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Τότε που ο Μπρουκς άρχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, αφού με 3/3 τρίποντα αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η Αρμάνι προηγήθηκε με 7 πόντους (54-47) στο 23ο λεπτό.

Έκτοτε, οι γηπεδούχοι κρατούσαν -με άνεση- το προβάδισμα, αφού τα τρίποντα των Ισπανών δεν έβρισκαν τον στόχο (σ.σ.: είχαν 5/15 στο τρίτο δεκάλεπτο). Έτσι, παρέμειναν σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του αγώνα, με το δίδυμο των Τζεντίλε και Μπρουκς να "σκοτώνει" την ομάδα του Χοάν Πλάθα, την ώρα που ο Σάμουελς σκόραρε όσο έπρεπε από το "ζωγραφιστό".

Το τελικό 90-86 υπέρ της Αρμάνι της δίνει κάποιες ακόμη ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αν και είναι σαφές πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 43-45, 67-60, 90-86.

Τα στατιστικά του αγώνα

Αποσύρθηκε η φανέλα του Ντ' Αντόνι

Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα 90-86
Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα 90-86

Στο ημίχρονο του αγώνα, η Αρμάνι Μιλάνο απέσυρε για πάντα τη φανέλα με το Νο8. Πρόκειται για τον αριθμό που φορούσε ο Μάικ Ντ' Αντόνι όσο αγωνιζόταν στην ιταλική ομάδα (1977-1990). Η βράβευση του πρώην προπονητή των Νιού Γιόρκ Νικς και των Λος Άντζελες Λέικερς έγινε, με τον ίδιο να κάθεται δίπλα στον άλλοτε εμβληματικό κόουτς της Αρμάνι, Νταν Πίτερσον.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ