EUROLEAGUE

Άλμπα Βερολίνου - Ουνικάχα Μάλαγα 79-78

Άλμπα Βερολίνου - Ουνικάχα Μάλαγα 79-78

Στην Ισπανία, η Ουνικάχα κέρδισε με τρίποντο σε νεκρό χρόνο. Στη Γερμανία, ήταν σειρά της Άλμπα να επικρατήσει στο φινάλε (79-78). Θύτης ο Ρέντινγκ με λέι απ στα 0.2'' πριν το τέλος.

Παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, η Άλμπα Βερολίνου κέρδισε την Ουνικάχα Μάλαγα στη Γερμανία (79-78) και διατηρήθηκε "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης στο Top 16 της Euroleague. Πλην της νίκης όμως πήρε και... εκδίκηση, αφού επιβλήθηκε των Ισπανών με τον ίδιο τρόπο που είχε ηττηθεί στην Ανδαλουσία. Με καλάθι στο φινάλε της αναμέτρησης.

Έστω κι αν η Ουνικάχα Μάλαγα είχε 0.2'' για να εκδηλώσει επίθεση, μετά το καλάθι του Ρέντινγκ. Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε αδύνατο να αλλάξει κάτι, κι έτσι η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πήρε δύο βαθμούς που της επιτρέπουν να ελπίζει σε πρόκριση στο Top 16.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Κάτι το οποίο μετουσιώθηκε γρήγορα σε προβάδισμα. Όχι ότι μπόρεσαν να ξεφύγουν στο σκορ, αλλά το γεγονός πως είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, τους επέτρεπε να καθορίζουν αυτοί την τύχη του αγώνα.

Με τον πάγκο τους (και δη τους Γκολούμποβιτς και Στέφανσον) να κάνει τη διαφορά, έφτασαν αρχικά στο +6 (31-37) του 16ου λεπτού, πριν έρθει το +8 (45-37) του ημιχρόνου. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, διαμορφώθηκε με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Κουζμίνσκας από τα εννιά μέτρα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ουνικάχα Μάλαγα συνέχιζε να επιβεβαιώνει πως είναι το φαβορί για τη νίκη. Τουλάχιστον μέχρι το 35ο λεπτό, αφού από εκείνο το σημείο κι έπειτα, τα δεδομένα της αναμέτρησης άρχισαν να αλλάζουν.

Αργά, αλλά σταθερά, η Άλμπα Βερολίνου έριχνε τη διαφορά. Σε τέτοιο σημείο που ισοφάρισε στο 36' (65-65), με το κοινό της να μπαίνει... δυναμικά στο παιχνίδι. Με την ψυχολογία μάλιστα, να βρίσκεται πλέον στη γερμανική πλευρά, τα τελευταία λεπτά θύμισαν κάτι από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Κι όταν λέμε θύμισαν, σημειώστε πως είχαν παρόμοια κατάληξη. Από την ανάποδη!

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά σε κάθε περίπτωση οι παίκτες του Χοάν Πλάθα έβρισκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν. Αρχικά με τον Γκρέιντζερ (75-75 στο 39') και εν συνεχεία με τον Βάσκεθ (77-77 στο 39:24').

Με 7'' να μένουν για το φινάλε της αναμέτρησης, η Άλμπα είχε την τύχη να αποφασίζει για το τελικό αποτέλεσμα. Ένα λάθος και ένα φάουλ (αμέσως μετά) του ΜακΛιν, έδωσαν όμως τη δυνατότητα στον Γκρέιντζερ να "γράψει" το 78-77, με 5.1'' για το τέλος.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο βαθμοί θα καταλήξουν στην ισπανική πλευρά, ήρθε ο Ρέντινγκ. Ο γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου πήρε τη μπάλα στην κορυφή, διείσδυσε και με αριστερό μπάσιμο "υπέγραψε" το τελικό 79-78 (0.2'' πριν τη λήξη).

Ο Χοάν Πλάθα κάλεσε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του, αλλά ήταν πλέον αδύνατο να αλλάξει κάτι. Ο ΜακΛιν έκλεψε τη λόμπα πάσα που επιχειρήθηκε για τον Βάσκεθ και ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του, που την διατηρεί στο κόλπο της πρόκρισης στο Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 37-45, 53-61, 79-78.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ