EUROLEAGUE

Άλμπα-Τσεντεβίτα: 67-70

Άλμπα-Τσεντεβίτα: 67-70

Η Τσεντεβίτα επικράτησε εκτός έδρας της Άλμπα με 70-67 ολοκληρώνοντας με ψηλά το κεφάλι τις υποχρεώσεις της στην Euroleague και μια ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Τερμάτισαν στην 4η θέση οι Γερμανοί. που καταλήγουν στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Αν και αδιάφορη η Τσεντεβίτα αποχαιρέτησε την Euroleague με μια εκτός έδρας νίκη (η 3η συνολικά στη διοργάνωση) επί της Άλμπα Βερολίνου (70-67) και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ και με 13 πόντους διαφορά. Ο Μίρο Μπίλαν έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι και αναδείχτηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή για τους Κροάτες.

Από την άλλη με αυτό το αποτέλεσμα η Άλμπα δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 3η θέση και έμεινε 4η, πλασάρισμα που τη φέρνει στον όμιλο Ε' του Top-16, αυτόν που θα πάρει μέρος και ο Παναθηναϊκός.

Ο Μίρο Μπίλαν ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Τσεντεβίτα που προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 38' και απέδρασε με τη νίκη από το Βερολίνο, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Μπίλαν, Ούκιτς (7 πόντοι - όλοι στην επανάληψη) και Ζγκάνετς.

Από τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Τζαμέλ ΜακΛιν με 16 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο πόντων είχαν ακόμα οι Ρενφρόε (13π) και Τζίφι (11π).

Τα στατιστικά του ματς

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με τον ΜακΛιν να ξεκινάει ζεστός και να σκοράρει 13 πόντους στο πρώτο μέρος η Άλμπα βρέθηκε να προηγείται σταθερά. Με συνεχόμενα κλεψίματα και πατώντας γκάζι στο ανοιχτό γήπεδο οι γηπεδούχοι έκαναν το 17-13 στο δεκάλεπτο και το 32-23 στο ημίχρονο. Ο Μπίλαν από το ξεκίνημα κιόλας έδειξε τις ορέξεις του κρατώντας όρθια την κροατική ομάδα σε αυτό το διάστημα, τη στιγμή μάλιστα που είχε πολύ χαμηλά ποσοστά τόσο έξω από τα 6.75, όσο και στο δίποντο (27%).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ξέφυγε ακόμη και με 13 πόντους (36-23), πριν ακολουθήσει η αντεπίθεση της Τσεντεβίτα με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να αποκτά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Άλμπα προσωρινά αντέδρασε χάρις στα τρία συνεχόμενα τρίποντα (τα δύο του Βάργκας και το ένα του Ρενφρόε) που έκαναν το 48-36, πριν καταλήξουμε το 51-43 στο 30'.

Οι Κροάτες αν και αδιάφοροι δεν παράτησαν το ματς και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 56-56 δια χειρός Μπάμπιτς. Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε με το άστοχο λέι-απ του Χάμοντς και τη βολή του Ζούμπτσιτς (68-64 στα 27''). Το νέο τρίποντο του Ρενφρόε (67-68) δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι καθώς ο Πίλεπιτς ήταν εύστοχος από τη γραμμή, σφραγίζοντας το διπλό (67-70).

Τα στατιστικά του ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ