EUROLEAGUE

"Απέδρασε" η Φενέρ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

"Απέδρασε" η Φενέρ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ζαλγκίρις, ενώ η Φενέρμπαχτσε πήρε το "διπλό" μέσα στην Ανδαλουσία αφήνοντας την Μάλαγα σε ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς νίκη. Ο "νόμος του ΟΑΚΑ" μίλησε και κόντρα στην Γαλατάσαραϊ

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τις απουσίες και το εμπόδιο της Γαλατάσαραϊ ( 86-77 ), φτάνοντας στην τρίτη νίκη στο Top 16. Έξι "πράσινοι" είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Μπλουμς που σημείωσε 16 κι έκανε ρεκόρ καριέρας.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πέρασε δύσκολα από την έδρα της Μάλαγα ( 60-68 ) κι έκανε το 3-2 στο TOP-16, αφήνοντας τους Ισπανούς χωρίς νίκη στην Euroleague από τις 21 Νοεμβρίου! Ήταν η ένατη σερί ήττα για την Ουνικάχα στον θεσμό.

Ο Άντε Τόμιτς τα έκανε όλα και η Μπαρτσελόνα ξεφεύγοντας στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα της ( 89-72 ) με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άαρον Τζάκσον ήταν ο MVP του 103-95 της ΤΣΣΚΑ επί της Νίζνι, στην παράταση (κ.α. 88-88) ή αν προτιμάτε, ο πιο σταθερός παίκτης μιας διαδικασίας που ήταν εξόχως απαιτητική για την "ομάδα του στρατού" που παραμένει αήττητη στη φετινή Euroleague. Έφτασε τις 30 διαδοχικές, φέτος.

Η Μακάμπι συνάντησε τη Ρεάλ, για πρώτη φορά από το περυσινό ραντεβού στο Μιλάνο και χρειάστηκε να σοβαρευτεί στην άμυνα -και τα ριμπάουντ- για να κάνει δουλειά ( 90-86 ). Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική επιτυχία των πρωταθλητών, στο ΤΟΡ16. Ο Φελίπε Ρέγιες μάζεψε 11 ριμπάουντ και έριξε τον Μιρσάντ Τουρκσάν από την κορυφή των καλύτερων ριμπάουντερ, όλων των εποχών.

Χωρίς να βρεθεί ούτε μία φορά πίσω στο σκορ η Λαμποράλ Κούτσα μετέτρεψε σε... υγιεινό περίπατο τον αγώνα με την Αρμάνι κερδίζοντας με 102-83 . Η ομάδα της Βιτόριας ξεκίνησε το παιχνίδι με φοβερή ψυχολογία και με τον Ντέιβις Μπερτάνς να δίνει το σύνθημα κατάφερε να βρεθεί από την αρχή σε διψήφια διαφορά.

Ο Ερυθρός Αστέρας φρόντισε να βάλει τις βάσεις από το πρώτο δεκάλεπτο και με επιβλητικό τρόπο νίκησε με 86-69 την Άλμπα. Αυτή είναι η πρώτη νίκη των Σέρβων στο ΤΟΡ 16.

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στην Τουρκία, οι Ντρέιπερ, Κρίστιτς και Λάσμε έκαναν πολλές ζημιές και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη ήττα στο Top 16 με 84-70 .

Η επόμενη αγωνιστική

Η βαθμολογία των δύο ομίλων

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ