EUROBASKET

Βοσνία - Σερβία 67-77

Βοσνία - Σερβία 67-77

Δεύτερη νίκη για τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ, η οποία επικράτησε και της Βοσνίας με 77-67. (video)

Πολύ καλή εμφάνιση από τη Σερβία, η οποία για την δεύτερη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ νίκησε τη Βοσνία με 77-67.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που στην πρώτη αγωνιστική είχε επικρατήσει των Λιθουανών.

Οι Σέρβοι επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι τους, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μάρκοβιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους (6/9διπ., 1/3τρ.), ενώ παράλληλα μάζεψε 7 ριμπάουντ, είχε 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι 9 ασίστ των Βόσνιων. Η Βοσνία σε ένα παιχνίδι, όπου έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα και πιο ομαδικά για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα οι παίκτες της μοίρασαν μόλις 9 ασίστ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Μάρκοβιτς με σουτ τριών πόντων έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στην Σερβία (10-11). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Σέρβοι δεν κοίταξαν πίσω τους, αύξησαν την διαφορά τους και έφτασαν χωρίς δυσκολίες στη νίκη.

Ο αγώνας

Οι Σέρβοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 12 πόντων (28-16), ενώ στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμα της, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 14 πόντους (45-31).

Στην τρίτη περίοδο, οι Σέρβοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο 30ο λεπτό, μπροστά στο σκορ με 64-49. Έτσι, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν τελικά και στο θετικό αποτέλεσμα με 77-67, σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την δεύτερη νίκη τους στο Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 31-45, 49-64, 67-77

Βοσνία (Πέτροβιτς): Πάσαλιτς 5(1), Μάσιτς, Στιπάνοβιτς, Σουτάλο 2, Ράιτ, Μπάβτσιτς, Γκόρντιτς 2, Κικάνοβιτς 13, Τελέτοβιτς 16(1), Πέρσιτς 10(3), Τζέντοβιτς 17(1), Σινάνοβιτς 2.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Νέντοβιτς 11(2), Μίτσιτς 5(1), Μπογκντάνοβιτς 8(2), Μπιέλιτσα 7, Μάρκοβιτς 15(1), Κάλινιτς 2, Γκάγκιτς 2, Κρστιτς 10, Άντουσιτς 5(1), Κάτιτς 12.

"Δεν έμεινα ικανοποιημένος"

"Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά κάναμε κάποιες αλλαγές στην αρχή της δεύτερης περιόδου" τόνισε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Διαφορετική άποψη είχε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς: "δεν μου αρέσει ο τρόπος που παίξαμε το δεύτερο ημίχρονο. Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα, σταματήσαμε να ελέγχουμε τον ρυθμό. Κάναμε πολλές ντρίμπλες και δεν είχαμε κίνητρο".

Αιχμές άφησε ο Ντζέντοβιτς λέγοντας: "Κάναμε πολλά λάθη. Έχουν πολύ καλούς παίκτες που τιμωρο΄ν τα λάθη και πιστεύω ότι αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο. Ξέρουμε ότι εγώ, ο Μίρζα και ο Ζακ είμαστε οι παίκτες κλειδιά. Οι άλλοι πρέπει να σπρώξουν την ομάδα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ