EUROBASKET

Τρινκέρι: "Θα χρειαστεί κάποιοι να αποχωρήσουν"

Τρινκέρι: "Θα χρειαστεί κάποιοι να αποχωρήσουν"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Τρινκέρι μίλησε για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, τονίζοντας ότι η Εθνική απέτυχε, ενώ πρόσθεσε ότι έκανε και ο ίδιος πολλά λάθη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντρέα Τρινκέρι μίλησε στην ρωσική ιστοσελίδα "sport-express.ru" για την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι έκανε και ο ίδιος πολλά λάθη.

" Η παρουσία μας στη Σλοβενία μπορεί να χαρακτηριστεί με μόνο μία λέξη: Αποτυχία. Την ίδια στιγμή, έκανα κι εγώ πολλά λάθη, τα οποία οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα", τόνισε ο Τρινκέρι και συμπλήρωσε:

" Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίκτες. Eκαναν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κλείσουμε με νίκη απέναντι στην Κροατία. Αποχωρούμε χωρίς καν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ταξιδέψαμε στο Ευρωμπάσκετ με σκέψεις για μετάλλιο".

"Συζήτησα με τον Σπανούλη"

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δήλωση του Βασίλη Σπανούλη μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Κροατία, λέγοντας: " Γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο Βασίλης, συζήτησα μαζί του για τις αλλαγές, το ξεσκαρτάτισμα, πείτε το όπως θέλετε. Αλλά πιθανότατα όντως θα χρειαστεί να αποχωρήσει ένας αριθμός παικτών. Για εμένα το μεγαλύτερο μάθημα ήταν η παρουσία της Ουκρανίας, η οποία σε αντίθεση με εμάς, προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Μάικ Φρατέλο διαθέτει δώδεκα παίκτες με τεράστια σωματικά προσόντα, ταχύτητα κι άλμα, αναπληρώνοντας την έλλειψη τεχνικής ικανότητας. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους αντιπάλους, περιορισμένων δυνατοτήτων, συναντάς επιθετική άμυνα. Η ελληνική ομάδα πρέπει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Επειδή το ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνεται πιο γρήγορο στο υψηλό επίπεδο, καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, όπως αποδείχθηκε στην πράξη με εμάς, αλλά και με την Τουρκία και με την Ισπανία".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ