EUROBASKET

Τρινκέρι: "Η επίθεση πουλά εισιτήρια, η άμυνα δίνει νίκες"

Τρινκέρι: "Η επίθεση πουλά εισιτήρια, η άμυνα δίνει νίκες"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Τρινκέρι υπογράμμισε πως οι παίκτες του έκαναν τέλεια προσπάθεια στο παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία, ευχήθηκε να έχει τον Σπανούλη στη διάθεσή του για τον αγώνα με την Ιταλία και υπογράμμισε πως η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους, καθώς μία μέρα ίσως τα σουτ να μην μπαίνουν (vid)

Αποστολή στη Σλοβενία, Γιάννης Φιλέρης

Ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η εθνική Ανδρών κόντρα στην Τουρκία, σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, έδειξε ο Αντρέα Τρινκέρι.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα της Ελλάδας με την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στο καλό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του σε μία μέρα που έπρεπε να καλύψουν το κενό του Βασίλη Σπανούλη.

"Ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Παίξαμε έξυπνα, σαν ομάδα, όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι. Πολλοί προπονητές έχουν καλές ιδέες, αλλά οι τυχεροί είναι αυτοί που τις εφαρμόζουν οι παίκτες μας. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πλάνα μας σε ένα βράδυ, ειδικά στην επίθεση", σχολίασε ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε:

"Δουλέψαμε σε κάποια μικρά πράγματα, τίποτα ξεχωριστό, αλλά οι παίκτες τα ακολούθησαν. Αξιοποιήσαμε το ύψος μας και δεν κουβαλήσαμε πολύ την μπάλα. Όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέλειο παιχνίδι, αλλά σήμερα είχαμε τέλεια προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για το μέλλον".

Σε ερώτηση για την απουσία του Σπανούλη είπε: "Θα χαρώ να τον έχουμε αύριο. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Βασίλης για μας, αλλά μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Κατανείμαμε τις αρμοδιότητες του Σπανούλη στο παιχνίδι μας και ο καθένας ήταν πολύ καλός στο ρόλο του".

Όσον αφορά την πολύ καλή επίθεση της Ελλάδας: "Όλοι ξέρουμε πως η επίθεση πουλά εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους. Παίζουμε πολύ καλή ομαδική επίθεση, έχουμε καλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά θα υπάρξει μέρα που δεν θα πάνε καλά τα πράγματα και τότε πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνά μας. Προτιμώ την πρόληψη από την καταστολή".

Τέλος, για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Ιταλία σχολίασε: "Όταν παίζεις ένα παιχνίδι και βάζεις το προσωπικό μπροστά, μπορείς να το κερδίσεις μία φορά, αλλά θα χάσεις δύο. Είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει βαθμούς και το αντιμετωπίζω μόνο ως τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα και είναι ένα ματς που δίνει δύο βαθμούς στο νικητή".

Από την πλευρά του, ο Στράτος Περπέρογλου υπογράμμισε: "Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Μας έλειπε ο καλύτερος παίκτης μας, αλλά κάναμε καλή ομαδική δουλειά απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Κοιτάζουμε μπροστά, πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά θα δούμε την Ιταλία που παίζει πολύ καλό μπάσκετ".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ