EUROBASKET

Πιάστηκε να "στήνει" και κατηγόρησε την Ελλάδα

Πιάστηκε να "στήνει" και κατηγόρησε την Ελλάδα
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής Ζόραν Σουτούλοβιτς "πιάστηκε στα πράσα" να προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές του Ελλάδα-Μαυροβούνιο και στη συνέχεια τα... έριξε σε μας!

Το περιστατικό συνέβη μετά την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ, όταν ο συγκεκριμένος Μαυροβούνιος διαιτητής, έστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν από τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης: Ρόμπερτ Λοτερμέζε (Γερμανός), Μιλιβότσε Γιόβτσιτς (Σέρβος) και Φερνάντο Ρόκα (Πορτογάλος), ζητώντας τους εμμέσως να σφυρίξουν υπέρ της χώρας του.

"Το ματς είναι πολύ κρίσιμο για μας" ανέφερε μέρος του SMS, το οποίο και "ενοχοποίησε" τον συγκεκριμένο ρέφερι, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Βίλνιους αποστολή: Γιάννης Φιλέρης

Η FIBA πριν τον τιμωρήσει, τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του. Και τότε είναι που ο Σουτούλοβιτς τα έριξε στη χώρα μας, λέγοντας ότι "κι οι Έλληνες τα ίδια κάνουν".

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τουρκικές διαρροές έγινε γνωστό ότι η ελληνική πλευρά τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο, για παρόμοιο ζήτημα σε άλλο παιχνίδι του ομίλου, χωρίς να γίνει γνωστό το ποιο ήταν αυτό το ματς. Εξάλλου από την ΕΟΚ επισήμως δηλώνουν άγνοια, τόσο για το ζήτημα, όσο για το πρόστιμο, το οποίο δεν αποκλείεται να επιβληθεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο και όχι στην Ομοσπονδία.

Λένε χαρακτηριστικά ότι ο Μαυροβούνιος διαιτητής ήθελε να στοχοποιήσει κι άλλους, προκειμένου να μην είναι ο μοναδικός που θα την πληρώσει.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Σουτούλοβιτς είχε τιμωρηθεί από τον Κώστα Ρήγα στο παρελθόν για τον τρόπο που σφύριξε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε είχε μπει σε "καραντίνα" για σχεδόν ένα χρόνο.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο Σοτούλοβιτς είχε ...αποδειχθεί λίαν καθοριστικός στον αγώνα με την Πολωνία, όταν οι Τούρκοι ηττήθηκαν με 84-82.

Από εκεί ξεκίνησε όλη η διαδικασία και έγινε το ... έλα να δεις, καθώς στη μέση μπήκαν και οι Σκοπιανοί. Το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι "παράγοντας της Ελλάδας προσπάθησε να επηρεάσει τους διαιτητές του αγώνα των δυο ομάδων στο Αλίτους".

Θυμίζουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα.

Ρίτσαρντσον: "Αυτά είναι βλακείες"

Με το χαρακτηριστικό και λίαν αγγλικό "bullshit"απάντησε ο Άλαν Ρίτσαρντσον σε ερώτημα που του τέθηκε το μεσημέρι στο γήπεδο.

Ο Άγγλος κομισάριος και υπεύθυνος των διαιτητών στο φετινό Ευρωμπάσκετ δεν έκανε δηλώσεις, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι "αν όλα αυτά ευσταθούσαν θα είχε τοποθετηθεί επισήμως η διοργάνωση" και απέδωσε το όλο στόρι στην συνήθη προσπάθεια κάποιων να ... ασκήσουν πίεση στους διαιτητές, εν όψει της συνέχειας.

Επισήμως, πάντως, η FIBA δεν ανακοινώνει τίποτε, ενώ ο αποκλεισμός του Σοτούλοβιτς θεωρείται ότι είναι φυσιολογικός και συμπεριλαμβάνεται στους 10 διαιτητές που δεν συνεχίζουν στον β΄γύρο του Ευρωμπάσκετ

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα παίζει σήμερα ένα ντέρμπι με τη Σλοβενία όπου η διαιτησία θα παίξει τον δικό της ρόλο...

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ