EUROBASKET

Θέλει και... Βραζιλία ο Σκαριόλο

Θέλει και... Βραζιλία ο Σκαριόλο

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική ομοσπονδία (FEB) όμως η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών "κολλάει" σε μια σημαντική παράμετρο.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ, εξήγησε σε παλαιότερη συνέντευξή του πως "τον Απρίλιο θα ανακοινώσουμε τον νέο προπονητή της εθνικής ομάδας".

Όλα αυτά μετά το τέλος της σχέσης με τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, κατόπιν παραίτησης του ιδίου στις 17 Σεπτεμβρίου, διότι όπως είχε πει " δεν ήθελα να είμαι το πρόβλημα ". Οι Ίβηρες δεν έχουν δεσμευτεί με κάποιον άλλον για να αναλάβει την εθνική Ισπανίας στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το EuroBasket 2015.

Οι μέρες περνούν και η "φούρια ρόχα" παραμένει χωρίς εθνικό κόουτς. Στο μεταξύ ο Ιταλός Σέρζιο Σκαριόλο, ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή το φαβορί για να επιστρέψει στον πάγκο της Ισπανίας, επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο basketypunto.wordpress.com, "είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη FEB όλη τη χρονιά! Δεν γνωρίζω την κατάληξη των συζητήσεων όμως οι σχέσεις μου με την ομοσπονδία και τον Χοσέ Λουίς Σάεθ θα είναι πάντα οι καλύτερες".

Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών φέρεται να κολλάει στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ζητάει κλειστό διετές συμβόλαιο με την προοπτική να κοουτσάρει την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (σ.σ. ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα παίξουν στο Προολυμπιακό τουρνουά).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ