EUROBASKET

Προπονητής τον Απρίλιο, στην Ισπανία

Προπονητής τον Απρίλιο, στην Ισπανία

Οι Ισπανοί βρίσκονται σε αναζήτηση εθνικού προπονητή μετά το κάζο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την αποχώρηση του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα. Το ζήτημα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες όπως εξήγησε ο Χοσέ Λουίς Σάεθ.

Μετά το τέλος της σχέσης με τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, κατόπιν παραίτησης του ιδίου στις 17 Σεπτεμβρίου, διότι όπως είχε πει " δεν ήθελα να είμαι το πρόβλημα ", οι Ισπανοί δεν έχουν δεσμευτεί με κάποιον άλλον, για να αναλάβει την εθνική ομάδα.

Σήμερα (17/03) ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ, επιβεβαίωσε ότι "τον Απρίλιο θα ανακοινώσουμε τον νέο προπονητή της εθνικής ομάδας".

Η Ισπανία απαγορεύει σε κόουτς της λίγκας να γίνουν ομοσπονδιακοί. Γενικά, αλλά και ειδικότερα της "φούρια ρόχα". Εξέλιξη επί του θέματος δεν έχει υπάρχει, αλλά αναμένεται να υπάρξει σύντομα. Και αυτό γιατί κάποια στιγμή, πρέπει να αναλάβει κάποιος. Μάλιστα ο Σάεθ τόνισε με νόημα πως "για πρώτη φορά στην ιστορία της Liga Endesa κοουτσάρουν 18 προπονητές υψηλού επιπέδου! Πρέπει να επιλέξουμε τον κατάλληλο προπονητή, αυτόν που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις".

Μάλιστα ο πρόεδρος της FEB ανέφερε πως οι κορυφαίοι Ισπανοί διεθνείς έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την εθνική ομάδα.

Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Οι Ίβηρες συμμετέχουν στον Β' όμιλο, μαζί με τις Σερβία, Γερμανία, Τουρκία, Ισλανδία και Ιταλία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ