EUROBASKET

"Πετάει" για τις μάχες!

"Πετάει" για τις μάχες!
Αντετοκούνμπο INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ακολουθεί την αποστολή της Εθνικής ομάδας που σήμερα αφήνει το Ζάγκρεμπ με επόμενο προορισμό της Λιλ όπου θα πραγματοποιηθούν τα νοκ-άουτ ματς του Ευρωμπάσκετ.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στο Ζάγκρεμπ και την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και σήμερα το πρωί (11 ώρα Κροατίας), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ’ «πετάξει» για τη Γαλλία με το τσάρτερ τηςAEGEAN, ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία της για τον αγώνα του Σαββάτου (12/9).

Συνοψίζοντας όσα είδαμε μέχρι τώρα στη διοργάνωση, η Εθνική ομάδα τερμάτισε αήττητη με πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ και τώρα πηγαίνει στη Λιλ με το μυαλό στον «πρώτο» τελικό για τη φάση των «16» κόντρα στο Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Φυσικά και ο Φώτης Κατσικάρης έχει εντοπίσει κομμάτια του παιχνιδιού που θέλουν βελτίωση, ωστόσο άπαντες θα είναι έτοιμοι για την πρώτη μάχη και στη συνέχεια θα κοιτάξουν τα πιο δύσκολα ματς τα οποία θ’ ακολουθήσουν επί γαλλικού εδάφους. Αναφορικά με το κομμάτι των αριθμών, αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική ομάδα έχει την πέμπτη καλύτερη επίθεση στο Ευρωμπάσκετ καθώς πετυχαίνει 79,8 πόντους κατά μέσο όρο, δέχεται 68 ενώ είναι τρίτη στις ασίστ με 23,3.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Γιώργος Πρίντεζης με 12,5 πόντους, κορυφαίος στα ριμπάουντ ο Κώστας Κουφός με 7 κατά μέσο όρο ενώ στις ασίστ ξεχωρίζει ο Βασίλης Σπανούλης με 5,5 ανά παιχνίδι. Όλοι όμως, όταν βρίσκονται στο παρκέ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τον μεγάλο στόχο.

Ήδη το τεχνικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως θ’ αντιμετωπίσουμε τους Βέλγους στους «16», ώστε από την ώρα που η αποστολή θα φτάσει στη Γαλλία να ξεκινήσει το «διάβασμα» για τον επόμενο αντίπαλο.

Το κλίμα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι εξαιρετικό, όλοι είναι μια «γροθιά» και καθημερινά βλέπουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Εθνική ομάδα για να φτάσει ψηλά. Παρόλα αυτά οι διεθνείς προχωρούν βήμα-βήμα και πλέον… ζεσταίνονται για τα μεγάλα ματς τα οποία θα κρίνουν τους φετινούς στόχους.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ