EUROBASKET

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στα υπ' όψιν

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στα υπ' όψιν

Αν δεν αλλάξει ο κανονισμός που απαγορεύει στους κόουτς των ισπανικών ομάδων να είναι "διπλοθεσίτες", δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην εθνική ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Τι είπε ο Χοσέ Λουίς Σάεθ.

Ο λόγος που έθεσε ο Χοσέ Λουίς Σάεθ εαυτόν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου, ήταν για να αναλύσει τα πώς και τα γιατί του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών που θα διεξαχθεί στην Ισπανία, το 2018.

Φυσικά και δεν περιορίστηκε σε αυτό το θέμα. Τον ρώτησαν για τον κόουτς που θα αναλάβει την ανδρών, με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ να εξηγεί ότι "ακόμα δεν έχουμε μιλήσει με κάποιον". Θα είναι Ισπανός ή εκτός συνόρων; "Μου αρέσουν πολλοί Ισπανοί κόουτς, αλλά θα επιμείνω στο ότι δεν έχω συζητήσει με κανέναν. Θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Τότε θα πάρουμε την απόφαση". Οι ρεπόρτερ επέμεναν λίγο περισσότερο, ρωτώντας αν ο Πάμπλο Λάσο ή ο Ζοάν Πλάθα είναι στους υποψηφίους. "Αυτά τα ονόματα, με τους ισχύοντες κανονισμούς δεν γίνεται να μας ενδιαφέρουν". Με ό,τι ισχύει τώρα, φαβορί είναι ο Σέρτζιο Σκαριόλο, με τον Σάεθ να μην αποκαλύπτει αν τελικά θα αλλάξει ο κανονισμός που απαγορεύει στους κόουτς των ισπανικών ομάδων να καθίσουν στον πάγκο εθνικών ομάδων ή όχι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει μια διαπραγμάτευση με τους ιθύνοντες της Liga Endesa, επί πολλών ζητημάτων (π.χ. τον αριθμό των ξένων κάθε ρόστερ) και σε αυτό το πάρε-δώσε θα αναφερθεί και ο εν λόγω κανονισμός.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ