EUROBASKET

Ντεμιρέλ: "Κανονικά το Ευρωμπάσκετ στην Τουρκία"

Η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία δημιουργεί... δεύτερες σκέψεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2017 όμως ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, ήταν καθησυχαστικός.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Τουρκία είναι οι τέσσερις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ 2017 ενώ η τελική φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη,

Οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες πρόλαβαν τις σχετικές προθεσμίες και κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους ενώ η Κεντρική Επιτροπή της FIBA ανακοίνωσε την απόφασή της, ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο του διευρυμένου Ευρωμπάσκετ 2015 που διεξήχθη στη Γαλλία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Γερμανία.

Παρ' όλα αυτά, η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία δημιουργεί... δεύτερες σκέψεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του τουρνουά.΄

Σήμερα (4/8), λοιπόν, ο πρόεδρος της FIBA Europe και επίτιμος πρόεδρος της τούρκικης ομοσπονδίας, Τουργκάι Ντεμιρέλ, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας πως "το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στην Τουρκία χωρίς προβλήματα! Τις τελευταίες εβδομάδες δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα. Αρκετές ομοσπονδίες και σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους.

Έχουμε μπροστά μας το Ευρωμπάσκετ, μέρος του οποίου θα διεξαχθεί στην Τουρκία. Η χώρα έχει καλή παράδοση στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Παρεμπιπτόντως, καμία από τις υπόλοιπες ομοσπονδίες δεν έχει μπει στη διαδικασία να αμφισβητήσει την ικανότητά μας να πετύχουμε ως διοργανωτές. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην Τουρκία, στις 22 Νοεμβρίου".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ