EUROBASKET

Η Γεωργία ελπίζει σε πρόκριση

Η Γεωργία ελπίζει σε πρόκριση

Η Γεωργία επικράτησε της ΠΓΔΜ (90-75) και "έβαλε φωτιά" στα σενάρια πρόκρισης από τον Γ' όμιλο. Ισοβαθμούν οι δύο ομάδες, μαζί και με την Ολλανδία. Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση, ο Ζάζα Πατσούλια απέδειξε πως δίκαια θεωρείται ο ηγέτης της Γεωργίας. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ επικράτησε της ΠΓΔΜ (90-75) και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Η Γεωργία, η ΠΓΔΜ και η Ολλανδία έχουν από μία νίκη στη διοργάνωση, με τα αυριανά (10/9) αποτελέσματα να είναι αυτά που θα καθορίσουν ποια εκ των τριών θα πάρει το τέταρτο -και τελευταίο- εισιτήριο για τη φάση των "16" του Eurobasket.

Ο MVP

Ο Ζάζα Πατσούλια δικαιολόγησε για πρώτη φορά τον ρόλο του ηγέτη της Γεωργίας, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της ομάδας του. Με 23 πόντους (με 8/12 δίποντα και 7/11 βολές) και 14 ριμπάουντ ήταν αυτός που έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΠΓΔΜ.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το σερί της Γεωργίας στο πρώτο δεκάλεπτο, που την έφερε στο +14 (5-19) στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι να είναι αυτός που έβαλε το πρώτο λιθαράκι στη νίκη της ομάδας του.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Οι νικητές είχαν πολύ καλύτερα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (53.7% έναντι 41.9%), με τους ηττημένους να προσπαθούν πάλι να σκοράρουν από την περιφέρεια, δίχως όμως αποτέλεσμα (10/31).

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά, η Γεωργία ήταν αυτή που κινούσε τα νήματα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ βρέθηκε πολύ γρήγορα στο +14 (5-19), αγχώνοντας εξ αρχής την ΠΓΔΜ, που ήθελε να ξεμπερδεύει με τα της πρόκρισης από σήμερα (9/9). Όσο κι αν το πάλευαν όμως, οι παίκτες των γειτόνων, η διαφορά δεν μπορούσε να πέσει σε μονοψήφια επίπεδα.

Τα τρίποντα δεν έβρισκαν τον στόχο, την ώρα που ο Ζάζα Πατσούλια κυριαρχούσε κοντά στο καλάθι. Κάπως έτσι, η Γεωργία διατηρούσε τα ηνία στο σκορ, δίχως μάλιστα να κουράζεται ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί, όποτε χρειάστηκε, υπήρχε ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι να δώσει τη λύση -κυρίως με περιφερειακά σουτ (37-48 στο 20').

Στο δεύτερο μέρος, οι προσπάθειες των Σκοπιανών εντάθηκαν, αλλά δεν απέδωσαν καρπούς. Βλέπετε, το μεγαλύτερο πρόβλημά τους δεν ήταν η επίθεση, αλλά η άμυνα. Οι Γεωργιανοί σκόραραν με άνεση, έλεγχαν τα ριμπάουντ, κι όταν υπήρχε η παραμικρή απειλή, ο Ζάζα Πατσούλια δήλωνε "παρών". Μ αυτά και μ αυτά, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη, με καλή διαφορά μάλιστα (75-90), έχοντας πλέον ορατές ελπίδες για την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-48, 55-71, 75-90.

ΠΓΔΜ (Σρμπινόφσκι): Μπρτσκοφ, Ιλιέφσκι 4, Σοκόλοφ, Κοστόσκι 12 (2), Στογιανόφσκι Β. 4, Στογιανόφσκι Ντ. 14 (3), Σιμονόφσκι 6 (2), Τραϊκόφσκι 13 (2), Γκουρόσκι 3 (1), Χέντριξ 14, Σαμαρτζίσκι 5.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Κοκόσκοφ): Πούλεν 6 (2), Μετρεβέλι, Πατσούλια 23 (14 ριμπ.), Τσιντσάντζε 12, Σερμαντίνι 6, Σανάντζε 6, Μαρκοϊσβίλι 18 (4), Πατσάτσια, Σανικίτζε 4, Μπουριανάτζε, Σενγκέλια 15.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ