EUROBASKET

Γκασόλ: "Θα πεθάνουμε για το χρυσό"

Γκασόλ: "Θα πεθάνουμε για το χρυσό"

Ήγγικεν η ώρα του τελικού για την Ισπανία, η οποία θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης εις βάρος της Λιθουανίας (20/9, 20:00). Επ αυτού μίλησε ο Πάου Γκασόλ, που έκανε λόγο για... θάνατο επί του παρκέ.

Η ώρα για τον τελικό του Eurobasket φτάνει, με την Ισπανία να στοχεύει στην κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις. Ο Πάου Γκασόλ και η παρέα του άφησαν πίσω τους τα προγνωστικά και τα όποια προβλήματα τραυματισμών προέκυψαν στην πορεία (βλ. Ρούντι Φερνάντεθ), για να φτάσουν σε έναν ακόμη τελικό την τελευταία δεκαετία.

Η Λιθουανία που θα βρεθεί απέναντί τους στο τελευταίο παιχνίδι δεν είναι ομάδα που τρομάζει, αλλά κι αυτή έχει κάνει τη δική της υπέρβαση. " Δεν ήταν από τα φαβορί για να βρίσκεται στον τελικό, αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά. Έχει νικήσει τις δύο ομάδες που κέρδισαν στην α' φάση του Eurobasket (Ιταλία και Σερβία), οπότε δεδομένα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Κανείς δεν τους χάρισε κάτι, οπότε αξίζουν τον σεβασμό μας", δήλωσε ο αρχηγός της "φούρια ρόχα" αναφερόμενος στον αυριανό (20/9, 20:00) τελικό του Eurobasket, πριν κληθεί να σχολιάσει την παρουσία του Γιόνας Βαλαντσιούνας:

" Είναι ένας πολύ ταλαντούχος και ογκώδης παίκτης, που έχει ικανότητα να σκοράρει από το λόου ποστ και με τα δύο χέρια. Μπορεί να μας κάνει μεγάλη ζημιά, αν δεν τον προσέξουμε".

Επί των τεχνικών θεμάτων όσων πρέπει να κάνει με τους συμπαίκτες του για να έρθει η νίκη και το χρυσό, είπε πως " πρέπει να παίξουμε την άμυνα που έχουμε δείξει στα τελευταία δύο παιχνίδια και να έχουμε την ίδια επιθυμία να αρπάξουμε κάθε μπάλα".

Μέσα σε όλα, ρωτήθηκε για τη... διαφορετικότητα αυτού του χρυσού. Κάτι το γεγονός πως λείπουν πολλοί βασικοί παίκτες (βλ. Μαρκ Γκασόλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ρίκι Ρούμπιο, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν), κάτι η δική του εντυπωσιακή απόδοση, ίσως τον κάνουν να βλέπει αυτόν τον τελικό διαφορετικά. Κι όμως, για εκείνον είναι ένας ακόμη τελικός. " Κάθε χρυσό έχει ιδιαίτερη αξία. Ποτέ δεν ήταν εύκολο και για να κερδίσουμε, ειδικά αυτή τη φορά, θα πρέπει να πεθάνουμε στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό", δήλωσε ολοκληρώνοντας όσα είχε να πει για το παιχνίδι με τη "Λιέτουβα", που θα διεξαχθεί στο -κατά πάσα πιθανότητα κατάμεστο- Πιέρ Μορουά.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ