EUROBASKET

Εκτός EuroBasket ο Μίροτιτς

Spain's Nikola Mirotic (44) signals after a score against Argentina during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
Spain's Nikola Mirotic (44) signals after a score against Argentina during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay) AP

Η FEB ανακοίνωσε πως ο Νίκολα Μίροτιτς δεν θα ενισχύσει τη "φούρια ρόχα" στο EuroBasket, εξηγώντας πως σέβεται απόλυτα την απόφασή του αφού "βρίσκεται σε κατάσταση αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά στο επαγγελματικό του μέλλον".

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των έξι ονομάτων που θα προστεθούν στη βασική... ενδεκάδα της προετοιμασίας της Ισπανίας , η εγχώρια ομοσπονδία ενημέρωσε για την απουσία του Νίκολα Μίροτιτς από αυτή. Η FEB ανακοίνωσε την απουσία του 26χρονου φόργουορντ από τη "φούρια ρόχα" το φετινό καλοκαίρι, εξηγώντας πως αυτή οφείλεται στην " κατάσταση αβεβαιότητας ό,τι στο επαγγελματικό του μέλλον".

Όπως προσθέτει μάλιστα στην επίσημη ενημέρωση: " Αντί να παραιτηθεί απότομα του δικαιώματός του να βρίσκεται στην εθνική ομάδα, ο αθλητής προτίμησε να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον άλλον παίκτη που θα απολαύσει το εθνικό κάλεσμα από την πρώτη στιγμή. Ο Νίκολα Μίροτιτς μετανιώνει βαθύτατα για τη φετινή του απουσία, αλλά αισθάνεται πως δεν μπορεί να λειτουργήσει εγωιστικά και να αφήσει την ομάδα την τελευταία στιγμή".

Από την πλευρά της, η ισπανική ομάδα αναφέρει πως σέβεται απόλυτα την απόφαση του 26χρονου φόργουορντ, την ώρα που απών από τη φετινή διοργάνωση θα είναι κι ο Σερζ Ιμπάκα.

Έτσι, στη Μαδρίτη για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της "φούρια ρόχα" θα βρεθούν οι: Γκιγιέμ Βίβες, Χοάν Σάστρε, Πιέρ Οριόλα, Τσάβι Ραμπασέδα, Σέμπας Σάιθ, Ιλιμάνε Ντιόπ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Σέρχιο Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρίκι Ρούμπιο, Αλεξ Αμπρίνες, Φερνάντο Σαν Εμετέριο, Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Δεν αποκλείεται βέβαια να υπάρξει μία ακόμη προσθήκη, της τελευταίας στιγμής, για να καλυφθεί το κενό του Νίκολα Μίροτιτς.

Θυμίζουμε ότι η Ισπανία βρίσκεται στον όμιλο του EuroBasket, που θα φιλοξενηθεί στη Ρουμανία, εκεί όπου -εκτός των οικοδεσποτών- θα βρίσκονται η Τσεχία, η Κροατία, η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

AP Photo/Eric Gay

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ