EUROBASKET

Ειρωνικός ο Μεσίνα για Γκαλινάρι

Ειρωνικός ο Μεσίνα για Γκαλινάρι

Ο Έτορε Μεσίνα εμφανίστηκε απογοητευμένος από την γροθιά του Ντανίλο Γκαλινάρι στον Τζίτο Κοκ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο χέρι. Οι ειρωνικές δηλώσεις του "Έκτορα" και το παράδειγμα της γυναικείας ομάδας.

Η Ιταλία έγινε άνω κάτω εν μία νυκτί, μετά την γροθιά που έριξε ο Ντανίλο Γκαλινάρι στον Τζίτο Κοκ, στη διάρκεια φιλικού αγώνα με την Ολλανδία. Ο σούπερ σταρ της "σκουάντρα ατζούρα" τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι με αποτέλεσμα να χάσει το EuroBasket , αναγκάζοντας τον Έτορε Μεσίνα να αναπροσαρμόσει άμεσα τα πλάνα του και να στερηθεί, παράλληλα, τον ποιοτικότερο παίκτη του ρόστερ του.

Η κίνηση του 28χρονου φόργουορντ και οι συνέπειες που αυτή είχε για την εθνική ομάδα της χώρας του προκάλεσαν έντονη απογοήτευση και εκνευρισμό στις τάξεις της ιταλικής ομάδας, με τον Έτορε Μεσίνα να παρουσιάζεται αδιάλλακτος σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά του παίκτη και την αντίδρασή του. " Ήταν μια ενέργεια που δεν μπορώ να εξηγήσω, τη θεωρώ απαράδεκτη, ένα παράδειγμα του τι γίνεται όταν παίρνει κάποιος τη δικαιοσύνη στα χέρια του", δήλωσε αρχικά στη " Repubblica " για να προσθέσει πως " απολογήθηκε για το γεγονός, έδειξε μετανιωμένος, αλλά δεν θέλω να του ξαναμιλήσω. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε έναν 30χρονο την έννοια της αφοσίωσης και της υπευθυνότητας".

Κάπως έτσι, ο έμπειρος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να αλλάξει άρδην τα σχέδιά του για την αγωνιστική κατεύθυνση της Ιταλίας, η οποία φιλοδοξεί να ανακάμψει μετά το περσινό πατατράκ στο Τορίνο. Η "σκουάντρα ατζούρα" βρίσκεται στον Β' Όμιλο του EuroBasket, μαζί με Ισραήλ (γηπεδούχος), Ουκρανία, Λιθουανία, Γεωργία και Γερμανία, με τον "Έκτορα" να εξηγήσει πως " σίγουρα τώρα έχουμε μια σημαντική απουσία από άποψης ταλέντου, αλλά ο αθλητισμός είναι γεμάτος ανατροπές και καταστάσεις στις οποίες ο κόσμος θέλει να ξεπεράσει τα όριά του".

Όσο για το αν υπάρχει άγχος ή πίεση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γειτόνων υποστήριξε ότι " όχι, δεν είναι έτσι. Η νίκη δεν είναι τα πάντα, πάρτε για παράδειγμα τη γυναικεία ομάδα της χώρας που έχασε μεν το μετάλλιο και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά την αγάπησαν όλοι οι φίλαθλοι γιατί προσπάθησε. Ήμασταν απαράδεκτοι και γεμάτοι αμφιβολίες απέναντι στην Κροατία, πέρσι, κάτι που με έκανε να νιώσω άσχημα. Θέλουμε να αφήσουμε διαφορετικές αναμνήσεις στον κόσμο φέτος, αλλά και σ' εμάς τους ίδιους".

Παρεμπιπτόντως, το EuroBasket θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του, αφού από τον Σεπτέμβριο τα "κλειδιά" της "σκουάντρα ατζούρα" θα πάρει ο Ρομέο Σακέτι.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ