EUROBASKET

Ο Σκαριόλο φαβορί για την Ισπανία

Ο Σκαριόλο φαβορί για την Ισπανία

Για να αλλάξει ο κανονισμός που αφορά τον κόουτς της εθνικής ομάδας, θα έπρεπε να συμφωνήσει η ισπανική ομοσπονδία με την ισπανική λίγκα. Και αυτό δεν θα γινόταν χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις. Για αυτό και έμειναν όλα ως είχαν. Ποιος είναι το φαβορί;

Από την ολοκλήρωση του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Ισπανοί σκέφτονταν να αλλάξουν τον κανονισμό, βάσει του οποίου επιλέγουν προπονητή (δεν μπορεί να εργάζεται στη Liga Endesa), αλλά τελικά έμειναν στη σκέψη.

Ο Χοσέ Λουίς Σάεθ, πρόεδρος της FEB, είχε ομολογήσει τον Δεκέμβριο πως στο πλάνο του είναι να συναντηθεί με τον ομόλογο του στην ACB για να καταλήξουν κάπου . Αυτό που δεν είπε, ήταν ότι εφόσον οι δυο πλευρές κάθονταν στο ίδιο τραπέζι, θα έπρεπε να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις (για παράδειγμα, η λίγκα θέλει να ισχυροποιηθεί η θέση των Ισπανών που τείνουν προς εξαφάνιση, τα τελευταία χρόνια).

Θα έπρεπε δηλαδή, και οι δύο να χάσουν κάτι, για να κερδίσουν κάτι. Προφανώς, ο Σάεθ δεν ήθελε να απολέσει κάτι και για αυτό δεν έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί. Δηλαδή, δεν ζήτησε καν ραντεβού από τους διοικούντες την ισπανική λίγκα.

Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει από τις 17/12 πως εφόσον δεν άλλαζε ο κανονισμός, φαβορί για να καθίσει στην καρέκλα που άφησε κενή ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, μετά την παραίτηση του, ήταν ο Σέρτζιο Σκαριόλο . Διότι όπως έλεγαν οι πηγές, είναι κάποιος που ξέρει τη δουλειά και... κάποιος που τον ξέρουν οι ιθύνοντες και οι παίκτες.

Αυτό το όνομα εξακολουθεί και υπάρχει. Αλλά δεν είναι το μόνο στη λίστα των υποψηφίων. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο Σάεθ θέλει τον Σίτο Αλόνσο, ο οποίος είναι κόουτς της Μπιλμπάο (έχει συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια) και πέρυσι τέλεσε χρέη ασίσταντ του Ορένγκα. Πώς θα γίνει αυτό; Όταν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται.

Το μόνο βέβαιο, είναι πως ο Σάεθ θα ανακοινώσει τον νέο προπονητή, τον Απρίλιο, όπως επισήμανε την Τρίτη (17/3) . Και μάλλον αυτήν τη φορά θα τηρήσει τη δέσμευση.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ