EUROBASKET

Αντετοκούνμπο: "Ταβάνι" μου ο ουρανός"

Αντετοκούνμπο: "Ταβάνι" μου ο ουρανός"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην χθεσινή (15/1) αναμέτρηση των Μπακς με τους Νιου Γιορκ Νικς στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας διεθνής συγκέντρωσε τα περισσότερα φλας επάνω του, καθώς ήταν το επίκεντρο στην ομάδα του, την οποία φρόντισε και να αποζημιώσει πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και συμβάλλοντας στη νίκη των Μιλγουόκι απέναντι στους Νικς.

Ο 20χρονος φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στο fibaeurope.com και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Αρχικά αναφέρθηκε στον Φώτη Κατσικάρη: "Πήγα και τον βρήκα, τα είπαμε λίγο, γνώρισα το γιο του και είχαμε μια συζήτηση για την εθνική ομάδα. Μου ευχήθηκε να είμαι υγιής, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και τα καλύτερα έρχονται", ενώ άφησε σαφή υπαινιγμό πως θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Eurobasket 2015.

"Ο κόουτς μου είπε ότι φέτος πρέπει να κατέβουμε στη διοργάνωση και όχι μόνο να παίξουμε καλύτερα αλλά, κυρίως, να “δαγκώνουμε” περισσότερο. Αυτό γιατί στην αναμέτρηση ενάντια στη Σερβία (για το Παγκόσμιο), βγήκαμε στο παρκέ να παίξουμε μπάσκετ, αλλά δεν δώσαμε σημασία στο physical κομμάτι του παιχνιδιού. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί. Μέχρι τότε θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, θα ακούω ότι μου λέει ο προπονητής μου, θα έχω κάτω το κεφάλι και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε παιχνίδι", ανέφερε.

Στη συνέχεια η συζήτηση έφτασε στην Ελλάδα και στο NBA, όταν και έκανε το μεγάλο βήμα, "ο στόχος μου είναι να δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ".

"Θυμάμαι πριν δύο χρόνια που έπαιζα στον Φιλαθλητικό, στην Α2, δυσκολευόμουν να αγωνιστώ ακόμα και σε αυτό το πρωτάθλημα. Και μετά σκέφτομαι όταν έφθασα στο ΝΒΑ και όλα τα στοιχεία που βελτίωσα για να φθάσω στο σημείο που είμαι τώρα. Σε σημείο που έχω συνηθίσει πλέον το παιχνίδι και νιώθω άνετα".

Κλείνοντας αναρωτήθηκε: "Αν συνεχίσω να δουλεύω στους ίδιους ρυθμούς, που θα βρίσκομαι σε δύο χρόνια από τώρα; Ποιος ξέρει τι θα μπορώ να κάνω μέχρι τότε;…"

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ