EUROBASKET

"Αλλάζει για το καλό όλων, το μπάσκετ"

"Αλλάζει για το καλό όλων, το μπάσκετ"

Η FIBA έχει πάρει τις αποφάσεις της, για τις εθνικές ομάδες (ώστε να παίζουν όλο το χρόνο) και ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ εξήγησε τα οφέλη αυτής της αλλαγής. Γιατί αναφέρθηκε στον Αντετοκούνμπο.

Ο Τουργκάι Ντεμιρέλ δηλώνει... ένας ευτυχισμένος πρόεδρος, καθώς οι έξι από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου είναι μέλη της FIBA Europe. Το νέο "κεφάλι" της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ, εξήγησε γιατί είναι καλό για όλους να παίζουν οι εθνικές όλο το χρόνο και τόνισε πως έως τώρα η πιο σημαντική απόφαση που πήρε ως προεδρεύων, ήταν " να δώσουμε το Eurobasket 2015 σε τέσσερις χώρες (Λετονία, Γερμανία, Κροατία, Γαλλία), ενώ το 2017 θα γίνει στην Ουκρανία".

Στα της αλλαγής του τρόπου που εξελίσσεται το Eurobasket, ο Ντεμιρέλ ενημέρωσε ότι "οι εθνικές ομάδες είναι το... κύριο καύσιμο στη μηχανή της δημοτικότητας που έχει το μπάσκετ στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να ενδιαφέρει περισσότερο τους τηλεθεατές, από τα τουρνουά των εθνικών ομάδων. Πως είναι λάθος να περιορίζουμε τη δραστηριότητα τους, στα καλοκαίρια. Περίοδος που γίνονται τουρνουά της FIFA, οι Ολυμπιακοί αγώνες. Πράγματα που δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Αυτή είναι η βάση της απόφασης που πήρε η FIBA να αναμορφώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωμπάσκετ.

Βάσει του νέου πλάνου " οι ομάδες θα παίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτά τα ματς θα βοηθήσουν την κατακόρυφη εξέλιξη του μάρκετινγκ και στο τέλος της ημέρας, τις ομοσπονδίες. Οι ευρωπαϊκές ομάδες θα 'χουν την πιο δυνατή ευκαιρία να προωθήσουν το μπάσκετ, παγκοσμίως. Κατά την άποψη μου, η αύξηση των μετεχόντων στους 32 θα δώσει άλλη δυναμική στο σπορ". Θα αυξήσει και τα έξοδα των διοργανωτών της τελικής φάσης, αλλά αυτό μάλλον μικρή σημασία έχει...

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο οι έξι από τις οκτώ καλύτερες ομάδες ήταν από την Ευρώπη, με τον Ντεμιρέλ να εστιάζει " στη δυνατότητα που είχαν οι ομάδες μας να χρησιμοποιήσουν νέους ταλαντούχους παίκτες. Οι Σέρβοι είχαν τον Μπογκντάνοβιτς, οι Κροάτες τον Σάριτς, οι Έλληνες τον Αντετοκούνμπο, οι Τούρκοι τον Τσεντί Οσμάν, οι Γάλλοι τον Ρουντί Γκομπέρ και τον Εβάν Φουρνιέ, ενώ οι Ουκρανοί είχαν στο ρόστερ τους έναν 16χρονο, τον Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ. Όλοι αυτοί έδειξαν πως έχουν λαμπρό μέλλον. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι δυνατό, αλλά στόχος μας είναι να το κάνουμε ακόμα καλύτερο".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ