ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο φιλανθρωπικός αγώνας των παλαιμάχων

Ο φιλανθρωπικός αγώνας των παλαιμάχων

Οι παλαίμαχοι έδωσαν φιλανθρωπικό αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου αποδείχθηκε πως ο Γιαννούλης καρφώνει ακόμα, ο Μπακατσιάς πασάρει ακόμα χωρίς να κοιτάζει και ο Φασούλας παραμένει μέγας ατακαδόρος (picts)

Αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα έδωσαν οι παλαίμαχοι την περασμένη Παρασκευή (3/2) στον οποίο αγωνίστηκαν οι Ευθύμης Μπακατσιάς, Γιάννης Γιαννούλης και Ευθύμης Ρεντζιάς.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου για τον αγώνα των παλαιμάχων που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Νικηφόρο με την υποστήριξη του ομίλου Folli Follie:

Ο Γιάννης Γιαννούλης μπορεί ακόμα να καρφώσει, ο Ευθύμης Μπακατσιάς την έχει την τυφλή πάσα κι ο Ευθύμης Ρεντζιάς είχε εκλάμψεις που θύμισαν τον παίκτη που έφτασε μέχρι το ΝΒΑ στον φιλανθρωπικό αγώνα που διοργάνωσε την Παρασκευή ο Αθλητικός Ομιλος ΝΕΦΟ Νικηφόρος με την υποστήριξη του ομίλου Folli Follie.

Όλα αυτά υπό τις οδηγίες των Παναγιώτη Φασούλα, Νίκου Φιλίππου και Αργύρη Καμπούρη τα συστήματα των οποίων χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους τόσο εις βάρος της μικτής στελεχών του ομίλου Folli Follie όσο και στην αντίστοιχη των ακαδημιών του Νικηφόρου. Το κλου της βραδιάς ήταν το κάρφωμα του κορυφαίου Γιάννη Γιαννούλη, που κατεδάφισε την μπασκέτα!

Ο φιλανθρωπικός αγώνας των παλαιμάχων

Στ’ αποδυτήρια του κλειστού στην Αγία Βαρβάρα έσμιξαν διαφορετικές γενιές διεθνών άσων. Από τα ιερά τέρατα της χρυσής ομάδας του 1987, τον Φασούλα, τον Φιλίππου και τον Καμπούρη, στους πάλαι ποτέ λαμπρούς έφηβους του 1995, Βασίλη Σούλη, Ευθύμη Ρεντζιά και Γιώργο Καράγκουτη, στα επί χρόνια στελέχη της Εθνικής ανδρών Ευθύμη Μπακατσιά, Τζορτζ Παπαδάκο και Αγγελο Κορωνιό, στον καλομαυρισμένο και πάντοτε “σπιντάτο” Γιώργο Λημνιάτη και στο “παλικάρι” Σάκη Τζαλαλή.

Εν μέσω πειραγμάτων και σχολίων για τα περιττά κιλά, τα γκρίζα μαλλιά και τα σημάδια της καράφλας ήταν μία καλή ευκαιρία όχι μόνο για να τα ξαναπούν, αλλά και για να επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά τις ευαισθησίες των ανθρώπων του μπάσκετ.

Όπως άλλωστε είπε ο Παναγιώτης Φασούλας -που δεν ενέδωσε στο ασφυκτικό πρέσινγκ του υπέυθυνου sports marketing του Folli Fillie Group Μάρκου Λαγού για να παίξει: «Είναι πολύ ευχάριστο να επιστρέφουμε την αγάπη του κόσμου όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Είναι άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια του Νικηφόρου και κάθε συλλόγου που αγκαλιάζει το μπάσκετ. Χάρηκα που είδα γεμάτο το γήπεδο με νέα παιδιά, γεγονός που δείχνει ότι το μπάσκετ παραμένει δημοφιλές. Την επόμενη φορά που θα ξαναέρθουμε εδώ, θα παίξω κι εγώ, γιατί τώρα ήμουν απροπόνητος (γέλια)».

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Ευθύμης Ρεντζιάς, μέχρι να κουραστεί, ξεδίπλωσε το ταλέντο που τον έκανε για μία δεκαετία, ένα εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης. Μετά τον αγώνα είπε: «Θυμηθήκαμε με όλα τα παιδιά τα παλιά και την μυρωδιά των αποδυτηρίων, η οποία κακά τα ψέματα, μας λείπει. Ομως την ίδια στιγμή χαιρόμαστε που βοηθάμε την προσπάθεια που κάνει ένα υγιές σωματείο όπως είναι ο Νικηφόρος, που αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική δράση. Επιπλέον θέλαμε να είμαστε εδώ και για το "Χαμόγελο του Παιδιού"».

Ο φιλανθρωπικός αγώνας των παλαιμάχων

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης μίλησε για τη προσπάθεια του Νικηφόρου και καλωσόρισε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία: «Πάντα ήταν σημαντικές οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αλλά ήταν παρεξηγημένες. Εμείς αυτές τις προσπάθειες τις αγκαλιάζουμε ως Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Τις επιδιώκουμε και τις θέλουμε. Ο αθλητισμός αποτελεί μία μεγάλη διέξοδο, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Στις προσπάθειες του Νικηφόρου και της νέας του διοίκησης ο δήμος θα είναι αρωγός και θα τις στηρίξουμε με κάθε δύναμη, επειδή το σωματείο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης της Αγίας Βαρβάρας».

Από την άλλη ο νέος πρόεδρος του Νικηφόρου και υπεύθυνος ασφαλείας της Folli Fillie Group, Νίκος Σάκκος είπε για την βραδιά μπάσκετ: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για όλους τους διεθνείς παλαιμαχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Κουτσολιούτσου που βοηθάει την προσπάθεια που κάνουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το ίδιο και το δήμαρχο τον κ. Καπλάνη. Παράλληλα θέλαμε να βοηθήσουμε ως Νικηφόρος και ως όμιλος το “Χαμόγελο του Παιδιού” και να προσφέρουμε μερικές ξέγνοιαστες στιγμές στα παιδιά».

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο “Νίκης 2ας Λυκείου”, παραβρέθηκαν, -εκτός από το νέο πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Νίκο Σάκκο και τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αττικής Βασίλης Κικίλιας, η χρυσή Ολυμπιονίκης Μιρέλα Μανιάνι, η ασημένια Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή και ο γενικός διευθυντής των καταστημάτων Factory Outlet Μίλτος Γαλάνης".

Ο φιλανθρωπικός αγώνας των παλαιμάχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ