ΜΠΑΣΚΕΤ

"Έξωση" και ρατσιστική επίθεση στη Ρόδο

"Έξωση" και ρατσιστική επίθεση στη Ρόδο

Τρομερά πράγματα συνέβησαν στη Ρόδο σε ομάδα της ΤΕ Δωδεκανήσου, όπου ο Δήμος τής έκανε "έξωση" έπειτα από επεισόδιο μεταξύ αθλητή και φύλακα.

Ο ρατσισμός βρίσκεται παντού και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν κάνει διακρίσεις. Ο Βασίλης Εκινέ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό... Ο έμπειρος σέντερ που αγωνίζεται φέτος στην Καλλιθέα Ρόδου, ομάδα της ΤΕ Δωδεκανήσου, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης μετά το τέλος της προπόνησης της Δευτέρας, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί έναν συμπαίκτη του σε λογομαχία που είχε με το φύλακα του γηπέδου. Μία λογομαχία που είχε ως συνέπεια κάτι πρωτοφανές: να κάνει ο Δήμος... έξωση στην ομάδα του!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άλλος αθλητής της Καλλιθέας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε διατάσεις στο παρκέ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από την ομάδα της Ρόδου, ο φύλακας τον πλησίασε και του είπε με επιθετικό τόνο να βγει από το γήπεδο προκειμένου να το κλείσει. Ο Βασίλης Εκινέ, ακούγοντας τις φωνές από τα αποδυτήρια, έσπευσε να δει τι συμβαίνει και προσπάθησε να παρέμβει προκειμένου να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του.

Το επεισόδιο δεν εκτραχύνθηκε (έμεινε σε λεκτικό επίπεδο), ωστόσο είχε... έμμεσες συνέπειες στην ομάδα της Ρόδου, αφού -όπως υποστηρίζουν στην Καλλιθέα- το ίδιο βράδυ ο πρόεδρος Θανάσης Σταμούλης ενημερώθηκε (από την καθαρίστρια του γηπέδου) ότι ο Δήμος αποφάσισε να “κλείσει” το γήπεδο για την ομάδα!

Σύμφωνα με το 12sports.gr, ο Πρόεδρος της Καλλιθέας επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Δώρο Κωνσταντίνου και όπως υποστήριξε του είπε: “ Θανάση να πάρεις την ομάδα σου και να φύγεις από το γήπεδο. Να μαζέψετε τα πράγματα σας και να φύγετε. Το γήπεδο κλείνει για σας”. Όπερ και εγένετο. Όταν πήγε χθες το απόγευμα η Καλλιθέα για την καθιερωμένη προπόνηση, οι πόρτες του γηπέδου ήταν όντως κλειστές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ