ΜΠΑΣΚΕΤ

Απάντηση της ΕΟΚ στην απόφαση για τους "30άρηδες"

Απάντηση της ΕΟΚ στην απόφαση για τους "30άρηδες"
Τσαγκρώνης-Βασιλακόπουλος στις εξέδρες του γηπέδου INTIME SPORTS

Ανακοίνωση για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει τον Παπάγου για τη μεταγραφή του Βαγγέλη Λογοθέτη εξέδωσε η ΕΟΚ που επιμένει στη λογική της.

Η διαμάχη του σωματείου με την Ομοσπονδία αφορούσε τον κανονισμό των "30άρηδων", ο οποίος αναφέρει ότι μια ομάδα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν παίκτη μεγαλύτερο του ορίου (30 ετών - φέτος είναι το έτος γέννησης 1980).

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο Sport24r.gr!

Οι "Στρατηγοί" κινήθηκαν δικαστικά και δικαιώθηκαν, καθώς ο αθλητικός δικαστής έκρινε αντισυνταγματικό τον κανονισμό της ΕΟΚ.

Η Ομοσπονδία - με υπογραφή του Παναγιώτη Τσαγκρώνη- ωστόσο επιμένει στις θέσεις της:

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΟΚ

"Σχετικά με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το θέμα του αθλητού Λογοθέτη Ευάγγελο στο σωματείο του Παπάγου.

Η ομοσπονδία επιμένει στην Συνταγματική Νομιμότητα και στην καθοριστική και ουσιαστική σημασία της ρύθμισης που αφορά του αθλητές άνω των 30 ετών για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και στην προστασία των σωματείων από τα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργεί η άκρατη μεταγραφολογία φθασμένων «υπερήλικων» καλαθοσφαιριστών.

Το ΑΣΕΑΔ είναι διαιτητικό διοικητικό όργανο. Δεν είναι τακτικό πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο τα οποία μόνο μπορούν να κρίνουν τα περί αντισυνταγματικότητας. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε το γεγονός ότι με παλαιότερες αποφάσεις του έχει απορρίψει ως αβάσιμες παρόμοιες προσφυγές καλαθοσφαιριστών της κατηγορίας αυτής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ