ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγώνας αστέρων για να... σπάσει η αλυσίδα

Αγώνας αστέρων για να... σπάσει η αλυσίδα

Μια πρωτότυπη αθλητική και ανθρωπιστική εκδήλωση θα διεξαχθει την ερχόμενη Τρίτη (3/4, 09.30) στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή του Πέτζα Στογιάκοβιτς, του Τρέισι Μάρεϊ και της Άσλεϊ Ρόμπινσον, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής νεολαίας στο πρόβλημα της σύγχρονης δουλείας, της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς (που πρόσφατε παραχώρησε live συνέντευξη στο Sport24.gr) αποσύρθηκε πριν μερικούς μήνες ως πρωταθλητής ΝΒΑ, All-Star και νικητής του διαγωνισμού τριπόντων. Ο επίσης... τρίποντος Τρέισι Μάρεϊ που έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, ενώ τώρα διατελεί χρέη προπονητή στην Tulsa Shock (WNBA). Η Άσλεϊ Ρόμπινσον παίζει ως σέντερ στην ομάδα Washington Mystics.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος ακόμη αρκετοί σπουδαίοι διεθνείς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες όπως οι Αλβέρτης, Γιαννούλης, Φιλίππου, Σιγάλας, Ρεντζιάς, Παταβούκας, Πατουλίδου, αλλά και γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Το παρών θα δώσουν στις εξέδρες 10.000 μαθητές Λυκείων της Αθήνας!

Το event με τίτλο "Ανθρώπινη Δουλεία-Σπάστε την Αλυσίδα" διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, την Πρεσβεία των ΗΠΑ, τη UNICEF και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αφορά την ενημέρωση και την καταπολέμηση του φαινομένου της "Σύγχρονης δουλειάς", όπως χαρακτηρίζεται επίσημα το εμπόριο λευκής σαρκός, το οποίο αποτελεί μια παγκόσμια μάστιγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ