ΣΕΠΚ

Σφαιρόπουλος: "Tιμή για τους Έλληνες προπονητές"

Σφαιρόπουλος: "Tιμή για τους Έλληνες προπονητές"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα εκπροσωπήσει τους Έλληνες προπονητές σε Διεθνές Σεμινάριο στη Φινλανδία. Διαβάστε τις δηλώσεις του, για την συμμετοχή του στο σεμινάριο...

Στο Διεθνές Σεμινάριο της FIBA Europe στη Φινλανδία θα συμμετάσχει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μάλιστα θα αποτελέσει και τον βασικό ομιλητή στο σεμινάριο ανάμεσα σε 80 προπονητές, καθώς θα δώσει τέσσερις ομιλίες!

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Αυγούστου στο Ελσίνκι στα πλαίσια του προκριματικού αγώνα μεταξύ της Φινλανδίας και της Πορτογαλίας. Στο Σεμινάριο θα μιλήσει κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις "μικρές" εθνικές ομάδες της Αυστραλίας, Ντάμιεν Κότερ.

Η κλήση πάντως του Σφαιρόπουλου για να μιλήσει στο Διεθνές Σεμινάριο δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ο Έλληνας τεχνικός έχει εμπειρία από Διεθνή Σεμινάρια. Έχει συμμετάσχει στο Σεμινάριο του ΣΕΠΚ για τους νεαρούς παίκτες το 2008, στο Σεμινάριο του ΣΕΠΚ "Αθήνα 2011" και στο αντίστοιχο της FIBA Europe στην Αυστρία τον Ιούνιο.

Στο Ελσίνκι θα μιλήσει για τον "σύγχρονο πλέι-μέικερ: τεχνική και τακτική προσέγγιση", την "πάσα κατά την διάρκεια του αγώνα: από την ατομική τεχνική στην ομαδική τακτική", τις "σωστές αποστάσεις και τις κατάλληλες γωνίες", καθώς και την "pick n roll άμυνα: φιλοσοφία και περιστροφές".

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε σχετικά με το Σεμινάριο του Ελσίνκι: " Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τους Έλληνες προπονητές, ότι πλέον ανοίγουν τους ορίζοντες τους, βγαίνουν προς τα έξω και έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν τα βασικά του μπάσκετ σε άλλες χώρες. Αυτό δείχνει, εξάλλου, ότι οι Έλληνες προπονητές βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χαίρουν εκτίμησης στην Ευρώπη".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ