ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιβάνοβιτς: "Μου αρέσει το πρότζεκτ με τους νέους"

Ιβάνοβιτς: "Μου αρέσει το πρότζεκτ με τους νέους"
INTIME SPORTS

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών στον τελικό με τον Απόλλωνα Πατρών, ενώ τόνισε πως του αρέσει το πρότζεκτ που έχει αναλάβει.

Το Κύπελλο Ελλάδος είναι ο πρώτος τίτλος που κατακτά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Πέραν της ουσίας του πράγματος όμως, έχει σημασία το γεγονός πως οι "πράσινοι" τα κατάφεραν έχοντας αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεσή τους.

Σε αυτό στάθηκε και ο Μαυροβούνιος τεχνικός, ο οποίος μετά το τέλος του τελικού δήλωσε: " Ο Απόλλων είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κερδίσαμε μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ, κυρίως επειδή παίξαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πολύ καλή άμυνα. Ξέρουμε ότι μετά την ήττα από την Άλμπα χρειάζεται να δυναμώσουμε σε επίπεδο αυτοπεποίθησης κι αυτό το κατορθώνεις μόνο μέσα από καλή άμυνα. Για μένα είναι το πρώτο τρόπαιο στην Ελλάδα, για τον Παναθηναϊκό ένα από τα πολλά. Το σημαντικό είναι πως φτάσαμε στον τίτλο αυτό αφού πρώτα νικήσαμε τον Ολυμπιακό χωρίς κόσμο και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Η νίκη αυτή θα μας δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε στην Ευρωλίγκα. Καλή τύχη στον Απόλλωνα", για να συνεχίσει αναφερόμενος στο πρότζεκτ που έχει αναλάβει:

" Ήρθα εδώ έχοντας ένα νέο πρότζεκτ για να προωθήσουμε νέους παίκτες. Όλη τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα δίνω χρόνο σε αυτούς τους παίκτες, ώστε σιγά-σιγά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση κι ελπίζουμε να έχουν μέλλον. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι εναντίον του Ολυμπιακού για το Κύπελλο παίξαμε με πολλούς από αυτούς τους παίκτες και κερδίσαμε με αυτούς, οπότε άξιζαν να παίξουν. Μου αρέσει η διαδικασία να έχω νεαρούς παίκτες. Ποτέ δεν κάνω διαφοροποίηση αν ένας παίκτης είναι Έλληνας, Αμερικάνος, Γάλλος ή Ισπανός. Με ενδιαφέρει να είναι νέος κι εξελίξιμος".

Από την πλευρά του, ο MVP του τελικού, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε: " Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κι ένας τίτλος για μας. Ο Απόλλων είναι μια πολύ καλή ομάδα, που φέτος παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Αυτό που μετρά είναι ο τίτλος. Πριν τον Απόλλωνα παίξαμε με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οπότε για μένα MVP είναι ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς. Για να μην ξεχνάμε κιόλας. Συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Μετά την ήττα από την Άλμπα δεν ήμασταν καλά ψυχολογικά, αλλά αυτό το τρόπαιο θα μας δώσει ώθηση για να πάμε να νικήσουμε το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα".

Βετούλας: "Δεν μας πήγε καλά το σουτ"

Ο Νίκος Βετούλας έδωσε πρώτα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, για να συνεχίσει λέγοντας: " Δεν χωρά αμφισβήτηση πως ήταν πολύ καλύτερος. Δυστυχώς σε ένα ακόμη ματς δεν μας πήγε καλά το σουτ. Στην άμυνα κάναμε καλή προσπάθεια και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Με την επιστροφή κάποιων τραυματιών και την ενσωμάτωση κάποιων νέων παικτών θα προσπαθήσουμε να βρούμε ρυθμό. Συγχαρητήρια και στα δικά μας παιδιά και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε στο παιχνίδι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ