ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι δικαίωσε το ΑΣΕΑΔ τον Παναθηναϊκό

Έτσι δικαίωσε το ΑΣΕΑΔ τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στην δικαστική του διαμάχη με τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr παρουσιάζει την 9σέλιδη απόφαση και αναφέρει τα σημεία που άλλαξαν την απόφαση του αθλητικού δικαστή.

Ο Παναθηναϊκός είναι τελικά η ομάδα που θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τους "πράσινους" στην δικαστική διαμάχη με τον Ολυμπιακό, ανατρέποντας την πρώτοδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή.

Μάλιστα, δυο φορές αποφάσισε διαφορετικά από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Η πρώτη, όταν ο δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος και το ΑΣΕΑΔ του επέστρεψε την υπόθεση για να δικάσει και η δεύτερη ήταν σήμερα (13/2), παίρνοντας απόφαση διαφορετική από την δική του.

Το Sport24.gr εξασφάλισε την 9σέλιδη απόφαση και μέσα απ' αυτήν προκύπτει και το σκεπτικό βάσει του οποίου δικαιώθηκε το "τριφύλλι" και αναμετράται με τον ΠΑΟΚ στην "Πυλαία" για το δεύτερο "εισιτήριο" για τον τελικό της διοργάνωσης.

Με βάση τα όσα αναφέρονται, ένα βασικό σημείο ήταν το ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να κριθεί με το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και όχι της ΕΟΚ, διότι ήταν πρόεδρος ΚΑΕ και όχι ερασιτεχνικού σωματείου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι "εφόσον το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον Δημήτριο Γιαννακόπουλο θα έπρεπε να επιβάλλει σ' αυτόν αποκλειστικά και μόνο ποινές που προβλέπονται από τον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και όχι ποινές που προβλέπονται στον Πειθαρχικό Κανονισμό της Ε.Ο.Κ. καθότι ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ως πλέγμα διατάξεων που αφορούν την επαγγελματική καλαθοσφαίριση ανδρών συνιστά lex specialis έναντι του αντίστοιχου γενικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ.".

Συν τις άλλοις, αναιρέθηκε η πρωτόδικη απόφαση μιας και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ήταν ήδη τιμωρημένος για το συγκεκριμένο παράπτωμα με την πρωτόδικη απόφαση, όπερ σημαίνει πως δεν γινόταν να υπάρξει τιμωρία για δεύτερη φορά, ενώ σημαντικό είναι αυτό που αναφέρεται στην 8η σελίδα και συγκεκριμένα το εξής:

Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο έχοντας υπόψη του τις δύο ανωτέρω πειθαρχικές διατάξεις που κολάζουν την ίδια πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά όφειλε εφαρμοζόμενης αναλογικά της επιτακτικής διάταξης του άρθρου 2 παρ1 ΠΚ, όπου ως νόμος νοείται το σύνολον νομικόν καθεστώς όπως διαμορφώνεται από τις ισχύουσες διατάξεις, να εφαρμόσει την ηπιότερη για την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός διάταξη, ήτοι αυτή του άρθρου 67 παρ.1, 2, 3Γ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. που προβλέπει την επιβολή προστίμου ή επίπληξης ή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα στα μέλη Δ.Σ. των Κ.Α.Ε. και σε βάρος της Κ.Α.Ε. πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ εφόσον επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και όχι την αυστηρότερη του αρθ. 88 παρ3 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. που προβλέπει ποινή απώλειας αγώνα. Εφαρμόζοντας συνεπώς το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο το άρθρο 88 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. αντί του άρθρου 67 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. προέβη σε εσφαλμένη εφαρμογή πειθαρχικής ποινής.

Ο δικηγόρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε πως "είναι δίκαιη η απόφαση που πήρε το ΑΣΕΑΔ".

Διαβάστε αναλυτικά τις εννέα σελίδες της απόφασης του ΑΣΕΑΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ