ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζούρος ο 30ός!

Ζούρος ο 30ός!
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει την Εθνική ομάδα στις επιτυχίες, αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό της Λιθουανίας. Από τον Πολίτη στον Γιαννάκη και τον Καζλάουσκας στον Ζούρο... Το Sport24.gr σας θυμίζει όλους τους προπονητές που έκατσαν στον πάγκο της "επίσημης αγαπημένης"

Η "χηρεύουσα" θέση στον πάγκο της Εθνικής μετά την αποχώρηση του Γιόνας Καζλάουσκας το περασμένο καλοκαίρι καλύφθηκε τελικά με λίγους μήνες καθυστέρηση από τον Ηλία Ζούρο.

Ο Έλληνας προπονητής είναι ο 30ός προπονητής που θα καθίσει ποτέ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας Ανδρών, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά από το ερχόμενο καλοκαίρι τις τύχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Μετά τον Γιόνας Καζλάουσκας λοιπόν που ήταν ο δεύτερος ξένος προπονητής στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, επιστρέφουμε σε Έλληνα και μάλιστα σε εκπρόσωπο του νέου... αίματος της ελληνικής προπονητικής.

Ο Ζούρος είναι ο 15ος προπονητής που θα οδηγήσει την Εθνική ομάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρώτος ήταν ο Γιώργος Καρατζόπουλος το 1949 στο Κάιρο της Αιγύπτου, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν σε αυτή τη θέση βρέθηκαν πολύ μεγάλοι 'Ελληνες προπονητές όπως ο Φαίδων Ματθαίου και ο Κώστας Μουρούζης.

Αναλυτικά η λίστα με όλους τους προπονητές που βρέθηκαν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας έστω και για ένα παιχνίδι όπως συνέβη με τον Κώστα Μίσσα. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Κώστας Πολίτης με 146 αγώνες ως χεντ κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Προπονητής Σύνολο Αγώνων
Κώστας Πολίτης 146
Παναγιώτης Γιαννάκης 126
Ρίτσαρντ Ντουξαϊρ 107
Φαίδων Ματθαίου 103
Ευθύμης Κιουμουτζόγλου 99
Γιάννης Ιωαννίδης 63
Μάκης Δενδρινός 44
Κώστας Μουρούζης 40
Μίσσας Πανταζόπουλος 40
Κώστας Πετρόπουλος 40
Γιόνας Καζλάουσκας 30
Βαγγέλης Νικητόπουλος 27
Βλαδίμηρος Βάλλας 24
Θανάσης Παπαδημητρίου 13
Γιώργος Τσίτσκαρης 12
Θέμης Χολέβας 11
Ορέστης Αγγελίδης 10
Λάκης Τσάβας 10
Γιώργος Καρατζόπουλος 8
Νίκος Νησιώτης 7
Νίκος Σταυρόπουλος 6
Γιώργος Προεστός 5
Γιάννης Γιαννόπουλος 5
Κώστας Αναστασάτος 3
Κώστας Νιάτας 1
Μάικ Στεργιάδης 1
Νίκος Καραβίας 1
Γιώργος Βλασσόπουλος 1
Κώστας Μίσσας 1
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ