ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσαρτσαρής: "Κανείς πάνω από την ομάδα"

Τσαρτσαρής: "Κανείς πάνω από την ομάδα"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσαρτσαρής σε συνέντευξή μίλησε για την Εθνική ομάδα και το χαρακτηριστικό που υπερτερεί σε αυτή, ενώ ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπαίνει ανάμεσα σε Ισπανία και Η.Π.Α.

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το βράδυ (4/9 στις 23:00) την Αργεντινή και στοχεύει στο 5/5 στην φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μιλώντας στον Sentra 103,3, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Τσαρτσαρή:

Για το αν του αρέσει η Εθνική: "Είναι γενικής αποδοχής η ποιότητα και το παιχνίδι της Εθνικής. Κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Όλοι έχουν ρόλο. Μ' αρέσει που το πάνε παιχνίδι με παιχνίδι. Στο παρελθόν αυτό γύρισε μπούμερανγκ".

Για το αν ταιριάζει το στιλ του Κατσικάρη: "Ξέρουν οι παίκτες αυτό το στιλ. Κάποιοι έχουν δουλέψει μαζί του, κάποιοι είναι στο ΝΒΑ και άλλοι πάνε τώρα. Με προβληματίζουν όμως τα κλειστά παιχνίδια που θα πρέπει να παίξουν άμυνα"

Για την συγκέντρωση της ομάδας: "Υπερτερεί και του ταλέντου. Η χαλάρωση γυρνάει μπούμερανγκ. Έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά μ' αυτή τη σκέψη. Άλλοι έχουν πάρει πρωτάθλημα, πολλοί κι Ευρωλίγκα. Αυτό βγαίνει και στο παρκέ και μιλάμε με ωραία λόγια γι αυτή την ομάδα".

Για το ότι η ομάδα έδεσε σε ενάμιση μήνα: "Υπάρχει και ο αντίποδας. Οι αντίπαλες άμυνες που χρειάζονται συνοχή δεν κατάφεραν να το βρουν. Συμφωνώ όμως. Μέσα σε ενάμιση μήνα μεταμορφώθηκε και πραγματικά παίζουν σαν να είναι ένα χρόνο μαζί τα παιδιά".

Για τον Σκόλα και τι πρέπει να προσέξει η Εθνική: "Παίρνει πολλά και βάζει καλάθια από τη συνεργασία του με τον Πριτζιόνι. Παίζουν κινητό πικ εν ρολ. Το δυνατό χαρτί του είναι το σουτάκι από τα 4 μέτρα".

Για το αν θα παίξει ρόλο η ηλικία και η φρεσκάδα της Ελλάδας: "Θα παίξει ρόλο. Αν αναλογιστούμε ότι και τα αστέρια της αντίπαλης ομάδας που είναι μεγάλης ηλικίας, καταπονούνται από τα συνεχή ματς. Εμείς έχουμε πιο νεανική, πιο φρέσκια ομάδα. Μετράει πολύ αυτό".

Για τον Αντετοκούνμπο: "Είναι εντυπωσιακή η εξέλιξή του. Και η έλλειψη εμπειρίας εμφανέστατη ωστόσο. Αν το παιδί είναι υγιές και το κεφάλι του μείνει στο έδαφος, θα κάνει μεγάλα πράγματα".

Για το πόσο μπορεί να βελτιωθεί στο σουτ του: " Δεν ανησυχούμε. Είναι αθληταράς και θα δούμε κάποια στιγμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Το ίδιο έκανε κι ο Διαμαντίδης".

Για το αν τρομάζει κάποια ομάδα: "Καμία ομάδα δεν είναι έτσι. Όλοι έχουν ελλείψεις, άλλοι δεν έχουν βρει χημεία και συνοχή. Οι Ισπανοί φαντάζουν πιο δυνατοί από τους Αμερικανούς. Οι υπόλοιποι είναι στο ίδιο επίπεδο. Ίσως οι Σέρβοι μαζί με μας μπορούν να κάνουν κάτι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ